Spring naar inhoud


Een halve uitnodiging

Beste Beatrijs,

We hebben een uitnodiging via e-mail ontvangen van de vriend van onze dochter voor een etentje in een restaurant ter gelegenheid van zijn 33ste verjaardag. Hij deelt hierin mee dat ‘de hoofdgerechten voor zijn kosten zullen zijn’. Dit is toch geen manier van uitnodigen? Hebt u hier een gepaste oplossing voor?

Hand op de knip

Beste Hand op de knip,

Het is inderdaad niet erg chic om mensen uit te nodigen voor een restaurantmaaltijd en de gastvrijheid van een geniepig prijskaartje te voorzien. Kennelijk heeft deze vriend niet genoeg geld om zijn gasten naar behoren te onthalen. Wanneer een restaurant boven je financiële macht ligt, is het geen geschikte lokatie om je verjaardag te vieren. De jarige had het gezelschap beter thuis kunnen ontvangen met zelf klaargemaakte hapjes. Dat was goedkoper geweest en het tersluikse gebedel om subsidie had achterwege kunnen blijven.
Begrijpelijk staat u niet van vreugde te springen bij deze uitnodiging. Maar omdat die afkomstig is van uw aanstaande schoonzoon, raad ik u aan u neer te leggen bij het format van de bijeenkomst en zonder mopperen te betalen voor bijkomende consumpties. Wel kunt u de hoogte van het bedrag dat u in gedachten had voor een verjaardagscadeautje naar beneden bijstellen.

Artikelen in Verjaardag.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan