Spring naar inhoud


Halve bruiloft

Beste Beatrijs,

Mijn vriend en ik gaan trouwen. Bijna een jaar van te voren hebben we dit aan onze families aangekondigd. De planning voor de dag is dat iedereen een paar uur voor de plechtigheid arriveert bij mijn ouderlijk huis voor een hapje en drankje. Daarna vertrekken we gezamenlijk naar het gemeentehuis, gevolgd door een receptie, een diner en een feest. Onlangs kondigde mijn schoonzus aan dat ze pas vanaf het stadhuis erbij kan zijn, omdat ze ’s ochtends nog moet werken. Ze wil alleen de middag vrij nemen. Ik vind zoiets niet kunnen. Een familielid hoort de moeite te nemen om vanaf het begin aanwezig te zijn. Heb ik daar gelijk in?

Halve bruiloft

Beste Halve bruiloft,

U maakt zich boos op uw schoonzus. Ten onrechte.

U maakt zich boos op uw schoonzus. Ten onrechte. Als het nu uw eigen zus was geweest, die afzegde voor de bijeenkomst van tevoren, zou uw teleurstelling nog enigszins voorstelbaar zijn, hoewel ook dat geen ramp zou zijn. Uw schoonzuster moet ’s ochtends werken, maar is op tijd bij de plechtigheid en ze zal ook de rest van de festiviteiten meemaken. Zij demonstreert hiermee voldoende goede wil.

Artikelen in Bruiloft, Schoonfamilie.

Gelabeld met .


3 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. JB schrijft

  Ik weet niet waar je schoonzus werkt, maar in de meeste branches krijg je voor de trouwdag van je broer gewoon een vrije dag cadeau.
  Daar hoeft ze echt geen snipperdag voor op te nemen hoor.

 2. Lonneke schrijft

  Vaak is dit wel zo. Alleen kan het zo zijn dat het werktechnisch en vanuit het bedrijf niet kan. Dan toont de schoonzus genoeg goede wil om er de rest van de dag wel bij te zijn.

  Daarbij vind ik het ongepast om voor een ander de tijdsplanning te bepalen. Dat jij trouwt betekent niet dat je beslag kan leggen op andersmans tijdsplanning voor die dag.

 3. J schrijft

  Misschien is schoonzus niet de zus van de bruidegom, maar de vriendin/of vrouw van de broer van de bruid? In dat geval kan ik me (nog) beter voorstellen dat zij geen vrij kan nemen. De reden daarvan is niet van belang.Sommige HTML is toegestaan