Spring naar inhoud


Opdringerige schoonmoeder

Beste Beatrijs,

Mijn man en ik verwachten ons eerste kindje. De aanstaande opa’s en oma’s zijn heel blij met dit feit. Alleen verwacht mijn schoonmoeder dat ze mee mag naar echo’s en verloskundige afspraken. Wij hebben haar verteld dat wij dat liever niet doen, waarop zij zei daar als (aanstaande) oma recht op te hebben. Wij hebben daar verder niet op gereageerd, omdat dat naar onze mening te absurd is voor woorden. Ze wil graag bij de bevalling zijn, ook al hebben wij meerdere malen gezegd dat we dit niet zien zitten. Hoe zorg ik dat ze onze wensen respecteert en niet tijdens de bevalling binnen komt stormen?

Oma wil vooraan zitten

Beste Oma wil vooraan zitten,

Uw schoonmoeder gedraagt zich hoogst opdringerig. Controle-afspraken met de verloskundige en het laten maken van echo’s zijn privé-afspraken, vergelijkbaar met een bezoek aan de huisarts of de mondhygiëniste. U hebt al tegen haar gezegd dat ze niet welkom is bij de bevalling. Terecht, want een barende vrouw bepaalt zelf of ze daar überhaupt publiek bij wil hebben, en zo ja, dan kiest zij haar eigen claque.

U gaat haar helemaal niet op de hoogte brengen van het feit dat de bevalling is begonnen.

U hoeft niet bang te zijn dat ze tijdens de bevalling binnenstormt, want u gaat haar helemaal niet op de hoogte brengen van het feit dat de bevalling is begonnen. En u gaat uw man op het hart drukken dat hij vooral niet zijn moeder moet bellen om haar te vertellen dat het bijna zo ver is. Mocht ze er toch lucht van krijgen, zal ze in het ziekenhuis ongetwijfeld een of andere verpleegkundige op haar pad vinden die haar de weg verspert. Mocht u thuis bevallen, dan zal uw man de rol van cerberus moeten vervullen en haar heenzenden als ze aanbelt.

Artikelen in Schoonfamilie, Zwangerschap en baby's.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan