Spring naar inhoud


Wie mag mee naar personeelsfeest?

Beste Beatrijs,

Deze week heb ik (vrouw, 31) een uitnodiging ontvangen van mijn werk voor een groot feest vanwege een zoveeljarig bestaan. ‘Ik en mijn partner’ zijn uitgenodigd. U begrijpt het al: die heb ik niet. Ik ben erg sociaal, ben niet bang gesprekken aan te knopen met onbekenden en kan het daarnaast met mijn collega’s goed vinden, dus ik vind het geen probleem om alleen te gaan. Maar eigenlijk stuit het me tegen de borst. Ten eerste zie ik mijn collega’s nauwelijks buiten kantoortijden en ik vind het op zo’n avond leuker om met hen te praten dan met hun partners (die ik toch nooit weer zie). Daarnaast vind ik het niet van deze tijd om alleen partners toe te laten. Het stikt van de singles, enige ruimdenkendheid in wie je mee mag nemen vind ik gepast. Kan ik een losse (mannelijke) vriend meenemen?

Wil niet alleen

Beste Wil niet alleen,

Er wordt heus niet bij de ingang gecontroleerd of genodigden en hun introducees wel tafel en bed met elkaar delen.

U hebt de uitnodiging verkeerd begrepen. Er staat dat ‘u en uw partner’ zijn uitgenodigd. Dit betekent dat u een introducé(e) mag meenemen. Het kan de organisatie niets schelen in wat voor relatie u staat tot deze persoon. Al komt u samen met uw grootmoeder! Er wordt heus niet bij de ingang gecontroleerd of genodigden en hun introducees wel tafel en bed met elkaar delen. Er staat ‘partner’ op de uitnodiging, omdat de meeste mensen nu eenmaal met hun vaste relatie komen, als ze voor een gelegenheid een extra persoon mogen meenemen. Maar het staat u vrij om een losse vriend mee te nemen naar het feest.

Is het ook verstandig om dat te doen? Ik denk het niet. Uw vriend zal weinig te zoeken hebben op dat feest behalve de rol van uw escort te spelen. Voor hem vormt het gezelschap een grote zee van onbekenden. Tenzij uw vriend iemand is wiens lust en leven eruit bestaat om koetjes-en-kalfjes-gesprekken met onbekenden aan te knopen, zal zijn aanwezigheid uw bewegingsvrijheid beknotten. U zult in de gaten moeten houden of hij het wel naar zijn zin heeft en u zult zich met hem bezig moeten houden. Dat kan heel gezellig zijn, maar daar hebt u dat hele feest van uw werk niet voor nodig. Dan kunt u beter een afspraak met hem à deux op een andere avond maken.

Als u alleen gaat, zijn er genoeg mensen die u kent van het werk om mee te praten en zult u zich best amuseren. Dit soort personeelsfeestjes zijn in de eerste plaats bedoeld voor het personeel. Er zullen meer collega’s zijn die zonder partner komen, juist omdat het voor die partners geen bijzonder interessante gelegenheid is. Veel partners hebben wel wat beters te doen dan als buitenstaander rondhangen op een feest waar ze verder niemand kennen.

Artikelen in Werk.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan