Spring naar inhoud


Hebben we nu wel of geen relatie?

Beste Beatrijs,

Een paar maanden geleden heb ik (vrouw van 26) via via een man van 27 ontmoet op wie ik steeds gekker word. We kennen elkaar nu drie maanden, hebben regelmatig seks en zien elkaar twee keer per maand vanwege de afstand. Hij is zeer aanrakerig en knuffelig, we hebben veel diepe gesprekken en houden doordeweeks contact via sms en telefoon. Het enige onderwerp wat ik mijd als de pest is: hebben we nu iets of hebben we alleen seks? Hij weet niet dat ik hem zo leuk vind trouwens. Ik wil niet zo snel al druk op hem leggen en moeilijke vragen stellen. Aan de andere kant: doe ik mezelf niet te kort als ik er over een paar maanden achterkom dat ik zomaar een scharreltje ben? Toen wij elkaar tegenkwamen, kwam hij net uit een relatie van tweeënhalf jaar. Doet hij het gewoon rustig aan of moet ik niet al teveel verwachten?

Wat hebben we eigenlijk?

Beste Wat hebben we,

Volgens mij is het niet mogelijk om regelmatig met iemand seks te hebben, goede gesprekken te voeren, intensief contact te houden en dan toch zogenaamd ‘geen relatie’ te hebben. Ik bedoel, wanneer heb je dan in hemelsnaam wél een relatie?

U schrijft: ‘Hij weet niet dat ik hem zo leuk vind’. U doet al die dingen, afspraken maken, telefoneren, sms’en, seks, bij elkaar blijven slapen, en hij weet niet dat u hem leuk vindt?!

Doet u al die dingen ook met allerlei andere mannen? Ik mag aannemen van niet. Doet hij al die dingen ook met andere vrouwen? Dat zal de hamvraag zijn die u kwelt.

Stel hem dus die vraag. Gooi eens een balletje op en vraag langs uw neus weg of u voor hem iets bijzonders betekent of dat hij de omgang als een gezellige tijdpassering beschouwt en meer niet. Als hij over ‘vrijheid’ begint en ‘kat uit de boom kijken’ en ‘lastige vragen’ of ‘in het heden leven en liever niet over de toekomst spreken’, dan weet u hoe laat het is. Vraag hem op de man af of hij pro forma de vrijheid wil houden om met andere vrouwen naar bed te gaan. Als hij dat bevestigt, dan respecteert u dat vanzelfsprekend. Tegelijk kunt u maar beter snel maken dat u wegkomt, want gebrek aan enthousiasme voor exclusiviteit duidt er niet op dat u elkaars bestemming bent.

Artikelen in Liefde en relaties.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan