Spring naar inhoud


Neuriënde baas

Beste Beatrijs,

Ik ben een jongen van 17 en ik werk in het magazijn van een klein bedrijf. Er staat meestal muziek op onder het werk. Mijn baas heeft de nare gewoonte om met veel liedjes hardop mee te neuriën. Ik vind dit bloedirritant, maar ik weet niet of het wel past bij mijn positie als werknemer en jongere om hem hierop te wijzen. Ik heb al geprobeerd muziek op te zetten die hij niet kent, of zelf hardop mee te neuriën, maar het biedt geen soelaas. Wat kan ik het beste doen?

Getergd door geneurie

Beste Getergd door geneurie,

Inderdaad: mee neuriën met de muziek of zelf neuriën is razend irritant. Laatst zat ik in de tram, terwijl iemand achter mij aan het neuriën was en mijn bloed begon te koken. Gelukkig duurde de beproeving maar tien minuten, voordat ik de tram uit kon.

Maar je baas kun je niet corrigeren. Aan een collega zou je nog kunnen vragen of hij er alsjeblieft mee wil ophouden, omdat dit gedrag je in de gordijnen jaagt, maar het is lastig voor een jonge jongen om kritiek te geven op de oudere baas. Ik raad je aan om naar je eigen muziek te luisteren via oordopjes. Daarmee sluit je je af van de omgeving. Dat heeft ook z’n nadelen, maar dat doen wel meer mensen onder het soort werk dat geen voortdurende communicatie vereist. Als de baas vraagt waarom je jezelf op je eigen muziek inplugt en of je wat er centraal klinkt soms niet oké vindt, kun je altijd nog toegeven dat je dat doet omdat je niet tegen zijn geneurie kan. Als hij ernaar vraagt, kan hij een eerlijk antwoord krijgen. Misschien belooft-ie wel om ermee op te houden en zo niet, hou je je oordopjes bij de hand.

Artikelen in Collega's.

Gelabeld met .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Marie schrijft

    Doe vooral geen oordopjes in in een omgeving waar met zware goeden wordt gewerkt. Als er iets fout gaat hoor je een waarschuwing van een collega wel boven de radio uit, maar niet boven je eigen oordopjes. Bovendien bestaat de kans dat je wordt ontslagen omdat je je niet aan de veiligheidsvoorschriften houd door je gehoor af te sluiten.

    Beatrijs, in een kantoor zou je advies goed zijn, maar in een magazijn breng je mensen in gevaar met je advies.

  2. Rob Kaper schrijft

    Een baas kun je niet corrigeren, maar gelukkig is het 2014 en geen 1954 meer. Met je werkgever kun je hier prima een gesprek over aangaan. Als je het aardig (niet geïrriteerd, boos of klagend) ter sprake brengt kom je daar vast wel uit.Sommige HTML is toegestaan