Spring naar inhoud


Kinderverjaardagen

Beste Beatrijs,

Sinds een jaar woon ik in een dorp op een uur rijden van de stad waar nog steeds een groot deel van mijn vriendinnengroep (dertigers) woont. Het is mij opgevallen dat ik en mijn kind niet meer op de kinderverjaardagen worden gevraagd. De moeders in de stad worden wel gevraagd. Overigens kennen hun kinderen elkaar goed, juist omdat ze dicht bij elkaar wonen. Mijn zoontje is twee, dus het maakt hem niet uit, maar ik voel mij enorm buitengesloten. Juist omdat ik erg veel om mijn vriendinnen geef en het ook leuk vind om de ontwikkeling van hun kinderen van dichtbij mee te maken. Zal ik dit bespreekbaar maken?

Buitengesloten

Beste Buitengesloten,

Laat het zitten. Uw vriendinnen proberen het aantal gasten voor kinderverjaardagen een beetje binnen de perken te houden. Terecht! Als er allerlei volwassenen uitgenodigd moeten worden dijt dat al snel heel erg uit. Een kinderpartijtje met alleen kinderen is al inspannend genoeg. Uw zoontje is twee en vraagt nergens om. Wanneer hij opgroeit krijgt hij een sociaal leven met kinderpartijtjes van jarige vriendjes in de buurt. U zult meer dan genoeg kinderpartijtjes in uw eigen woonomgeving meemaken zonder een uur heen, een uur terug reizen. Met uw vriendinnen uit de stad kunt u persoonlijk contact houden. Met individuele afspraken (u komt met uw kind bij hen over de vloer, zij komen met hun kinderen bij u over de vloer) zult u prima de ontwikkeling van hun kinderen kunnen volgen. Dat gaat zelfs veel beter dan op die massale (en, laten we wel wezen, niet heel interessante) kinderverjaardagen.

Artikelen in Verjaardag.

Gelabeld met .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. els schrijft

    Zo vier ik de verjaardagen van mijn kleine kinderen ook: ik nodig de buren uit en vriendinnen die dichtbij wonen uit, maar mijn beste vriendinnen en hun kinderen die verder weg wonen niet. Dit inderdaad vanuit praktisch oogpunt, en ook omdat ik zelf ook weer niet zoveel waarde aan het feestje hecht (andersom ben ik ook niet beledigd als ik niet wordt uitgenodigd voor een kinderverjaardag verder weg). Maar als de briefschrijfster dat wél belangrijk vindt, dan zou ik zeggen: bel je vriendin en geef zelf aan dat je het leuk vindt om te komen. Daar zullen ze geen bezwaar tegen hebben toch? Waarschijnlijk hebben de vriendinnen in het dorp helemaal geen idee dat de briefschrijfster het jammer is dat ze niet is uitgenodigd.

  2. Basje schrijft

    Herkenbare vraag! Het is niet leuk om het contact te verliezen. Maar alle kinderverjaardagen bezoeken is ook weer een gedoe voor alle partijen.
    Wij hebben het zo opgelost: kinderverjaardagen bezoeken we in principe niet, tenzij we bijv. net in de buurt zijn. Maar met goede vrienden spreken we eens in het jaar af in bijv. een speeltuin met restaurant oid, zo zien we ook elkaars kinderen opgroeien, zonder al te verl gedoe met heen en weer reizen en erg drukke partijtjes.Sommige HTML is toegestaan