Spring naar inhoud


Vrienden spreken met elkaar af

Beste Beatrijs,

Ik ben een vrouw met een grote vriendenkring. Onlangs hebben twee vriendinnen van mij met elkaar afgesproken, nadat zij elkaar toevallig waren tegengekomen. Zij kennen elkaar nauwelijks. Zij hebben elkaar alleen ontmoet bij mij (op verjaardagen en feesten) en kennen elkaar via mijn verhalen. Ik voel me hier wat ongemakkelijk bij. Ik heb als ongeschreven regel dat je niet met elkaars vriendinnen afspreekt. Ik heb het met beide vriendinnen besproken. Zij begrepen mij niet. Zij kennen deze regel niet. Zij vinden mijn reactie overgevoelig en verwijten mij zelfs jaloezie. Ben ik inderdaad overgevoelig of is er hier een vriendschapsregel overtreden?

Liever exclusief

Beste Liever exclusief,

Meestal vinden mensen het juist leuk als hun vrienden / vriendinnen goed met elkaar kunnen opschieten. U bent misschien bang dat uw vriendinnen over u gaan roddelen? Ik raad u aan om u daar niet druk over te maken. Mensen praten nu eenmaal altijd over elkaar – dat is alleen erg, wanneer zij intimiteiten gaan doorvertellen, waarvan ze weten dat u het erg zou vinden als die worden doorgebriefd. Maar uw vriendinnen zullen toch niet op kwaadwillende manier uw vertrouwen gaan schenden? Het staat hun vrij om met elkaar om te gaan. U kunt geen claim van exclusiviteit leggen op uw relaties met uw vriendinnen. Verheug u over de sympathie die uw vriendinnen voor elkaar hebben opgevat en vertrouw erop dat zij u niet door het slijk gaan halen.

Artikelen in Vrienden en kennissen.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan