Spring naar inhoud


Mijn vrienden willen me koppelen

Beste Beatrijs,

Als 24-jarige studente ben ik één van de weinigen binnen mijn vriendenkring die geen relatie hebben. Om mij aan de man te helpen, word ik regelmatig (ongevraagd) gekoppeld door mijn vrienden. Hoewel de koppelacties ongetwijfeld goed bedoeld zijn, ben ik de bemoeienis met mijn liefdesleven behoorlijk zat. Mijn levenspartner zoek ik liever zelf, daar heb ik geen hulp bij nodig. Telkens neem ik mij voor de stroom van koppelpogingen te beëindigen, maar ik zwicht voor de sociale druk die mijn vrienden uitoefenen. Hoe kan ik hen beleefd laten weten dat ik niet gekoppeld wil worden?

Ik wil niet aan de man

Beste Ik wil niet aan de man,

Het hangt ervan af hoe uw vrienden die koppelpogingen in het vat gieten. Als ze zeggen: ‘Ik heb een studiegenoot die me heel geschikt voor jou lijkt, hier is zijn telefoonnummer, maak maar een afspraak’ of ‘Ik heb een interessante neef, ik heb hem jouw nummer gegeven en het lijkt me leuk als jullie op blind date gaan’, kunt u hun vriendelijk vertellen dat u niet in nood verkeert en dat u niet gered hoeft te worden. In dezelfde adem kunt u uw vrienden dringend verzoeken om uw contactgegevens niet meer aan derden te geven.

Als ze het subtieler aanpakken door u bijvoorbeeld voor een etentje met vrienden uit te nodigen, waar dan ook een onbekende man aan tafel blijkt te zitten van wie u vermoedt dat uw vrienden hem als veelbelovend relatiemateriaal beschouwen, lijkt me dat niet iets om tegen te protesteren. Er is niets mis mee om vrijblijvend nieuwe mensen te leren kennen en onbetwistbaar leveren vrienden/familieleden van vrienden de beste geliefden op.

Artikelen in Liefde en relaties, Vrienden en kennissen.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan