Spring naar inhoud


Alle borrelgasten spreken

Beste Beatrijs,

Op feestjes en borrels kom ik (man, vijftiger, ondernemer en actief in het vrijwilligerswerk) er meestal niet aan toe om iedereen te spreken, ook als dit puur tijd-technisch wel mogelijk zou zijn. Bijvoorbeeld als ik er drie uur lang ben en er zijn twintig mensen op een borrel. Is het vreemd, onbeleefd, ongebruikelijk als ik in zo’n situatie niet iedereen gesproken heb? Soms voel ik me achteraf schuldig dat ik hier niet meer moeite voor heb gedaan.

Ben ik nalatig?

Beste Ben ik nalatig,

Nee, hoor, het is helemaal niet nodig om alle aanwezigen op een borrel te hebben gesproken, zelfs niet als het allemaal bekenden zijn. U bent gast tussen de gasten, u mag spreken met wie u wil en u hoeft geen verplicht lijstje af te vinken. Als u met een of meer personen in een interessant gesprek verwikkeld raakt, mag u daar zo lang mee doorgaan als u wil. Degenen die u niet gesproken hebt, spreekt u een andere keer wel weer. Bovendien hadden die anderen u ook kunnen aanschieten. Initiatief nemen is een taak van iedereen, niet alleen van u.

Artikelen in Aanspreken en begroeten, Vrienden en kennissen.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan