Spring naar inhoud


Met schoonouders spreken

Beste Beatrijs,

Ik ben een meisje van 20 en heb sinds een half jaar een relatie met een jongen van 23. Ik heb een goede opvoeding gehad, ik gedraag me beleefd en heb goede tafelmanieren. Maar de ouders van mijn vriend komen uit een hogere klasse. Ze zijn intelligent, rijk en hechten veel belang aan beleefdheid en voorkomen. Ik ben nu uitgenodigd om samen met mijn vriend te komen eten. Ik heb hen wel een paar keer gezien, maar telkens maar heel kort. Tijdens deze korte ontmoetingen voelde ik mij ietwat ongemakkelijk. Ik ben rustig, soms verlegen en weet ook niet zo goed hoe je moet omgaan met oudere mensen. Ik wil graag een goede indruk maken, maar ik ben een beetje bang voor hen. Waar moet ik het als onervaren meisje over hebben? Welke onderwerpen zijn taboe?

Geïntimideerd

Beste Geïntimideerd,

U hebt een goede opvoeding gehad, u bent beleefd en beschikt over goede tafelmanieren. Dan is er helemaal niets om u zorgen over te maken. U bent te gast in het huis van de ouders van uw vriend. U bent jong, dus u hoeft geen gespreksonderwerpen aan te snijden of slimme vragen te bedenken of interessant uit de hoek te komen. Allemaal overbodig. Het is de verantwoordelijkheid van de ouders van uw vriend om de ontmoeting goed te laten verlopen. Zij moeten u op uw gemak stellen en aardig voor u zijn. U hoeft alleen maar antwoord te geven op de vragen die zij stellen. Liefst niet eenlettergrepig, vertel er wat omheen. Ze zullen u vragen over uw opleiding, wat voor hobbies u hebt, uit welke stad of dorp u komt – veilige onderwerpen. U hoeft geen examen te doen, het is niet meer dan een kennismaking. Stel u belangstellend op, glimlach vriendelijk en een enkel compliment (niet te veel, dan wordt het slijmen!) kan ook geen kwaad. Bijvoorbeeld: ‘Wat een mooie tuin!’ of: ‘Wat een heerlijke soufflé’.

Artikelen in Aanspreken en begroeten, Liefde en relaties, Schoonfamilie, Visite.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan