Spring naar inhoud


Combiverjaardagen

Beste Beatrijs,

Ik ben een alleenwonende man en heb een vriend van vroeger die mij altijd uitnodigt voor de verjaardagen van hemzelf, zijn vrouw en zijn vier kinderen. Hij en zijn vrouw vieren hun verjaardagen steeds met een van hun kinderen samen die in diezelfde periode ook jarig zijn. Mijn probleem is niet alleen de financiën (ik ben niet kapitaalkrachtig), maar ook dat ik hem niet zo vaak hoef te zien. Twee keer per jaar vind ik genoeg en meestal sla ik de uitnodigingen vriendelijk af met het excuus dat ik moet werken, wat trouwens ook waar is. Als ik naar mijn vriends eigen verjaardag ga of die van zijn vrouw, voel ik me wel verplicht om ook een cadeautje voor het betreffende kind mee te nemen. De laatste keer stuurde hij zelfs een aparte mail met een verlanglijst van zoonlief. Bij mijn zus en zwager gaat het net zo: hun vrienden komen als een soort quasi-ooms en -tantes met cadeaus op de verjaardagen van de kinderen. Als ik twee keer per jaar zo’n feestje van mijn vriend bezoek, doe ik dan die twee andere kinderen die verder weg jarig zijn niet tekort? Moet ik hen apart een cadeau toesturen?

Combiverjaardagen

Beste Combiverjaarden,

Veel kinderverjaardagen worden te grootscheeps gevierd met te veel volwassen genodigden.

U hoeft zeker niet alle verjaardagen van kinderen van uw vrienden/familie bij te houden. Veel kinderverjaardagen worden te grootscheeps gevierd met te veel volwassen genodigden en er zit nu eenmaal een grens aan het aantal verjaardagsfeestjes dat een mens kan aflopen. Terecht geeft u al prioriteit aan de verjaardag van volwassenen en laat u de kinderpartijtjes zitten. Uw vriend en zijn vrouw combineren hun eigen verjaardagen met die van twee van hun vier kinderen. Dat is een beetje vervelende gewoonte, omdat de combinatie kind-volwassene een dubbele cadeau-inzet van de gasten vraagt. Bij een dubbelverjaardag van volwassenen is dat niet nodig, maar in geval van uw vriends verjaardag ontkomt u er inderdaad niet aan om ook het meeliftende kind een cadeautje te geven. Ik raad u aan om dit kindcadeautje heel beperkt en goedkoop te houden. Trek u niets aan van de bijgeleverde wensenlijst en koop een kleinigheidje van een paar euro als teken van goede wil. Het echte cadeau is dan voor de jarige volwassene. U hoeft zich niet te bekommeren om cadeautjes voor de verjaardagen van de andere kinderen, waar u toch al niet heen gaat. Als u daaraan gaat beginnen, is het eind helemaal zoek.

Artikelen in Cadeaus, Verjaardag.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. ray schrijft

    wat ik vaak doe is, ik geef wat aan het kind (dat wordt door het kind en de ouder gewaardeerd) en niets aan de volwassene. immers, de jarenlange vriendchap is veel waardevoller.Sommige HTML is toegestaan