Spring naar inhoud


Buren maken bende van tuin

Beste Beatrijs,

Bij de buren is het altijd een bende in de tuin. Speelgoed, kleding, tuinmeubelen en allerlei andere zaken die andere mensen opruimen laten zij rondslingeren. Dat zie ik alleen vanaf mijn slaapkamer, dus dat valt nog mee. Maar het onkruid komt onder de schutting door en daar heb ik de laatste drie jaar (sinds ze er wonen) ontzettend veel last aan. Het is zevenblad, wat enorme wortelstelsels heeft en lastig te bestrijden is. Helemaal als de buren er niets aan doen. Ik heb al eens gevraagd om het weg te halen. Toen hebben ze het gras gemaaid (wat ze één keer in het voorjaar en één keer in het najaar doen). Voor hun doen waarschijnlijk netjes. Maar de wortelstelsels blijven dan gewoon zitten, dus daar heb ik niets aan. Ik heb hen er nog eens over aangesproken, toen ze in de tuin bezig waren, maar ook toen is alleen de maaier er overheen gegaan.

Wat kan ik nu nog doen? Ik heb er zelf al eens vergif op gegoten, tussen de schuttingplanken door. Maar dat komt ook in mijn grond met mooie planten terecht en tast ook mijn eigen planten aan. Ik wil eigenlijk dat ze het gewoon weghalen op de manier zoals het hoort. Hoe kan ik ze zo ver krijgen?

Overwoekerd door zevenblad

Beste Overwoekerd,

De buren zijn niet geïnteresseerd in tuinieren, dat is duidelijk. U kunt hen niet dwingen, dat is ook duidelijk. Wat dacht u van zelf aan de slag gaan? Trek er een dagje voor uit en vraag de buren of ze het goed vinden dat u zelf in hun tuin het zevenblad weghaalt. U legt nog eens uit hoe het zit met die wortelstokken en dat maaien niet helpt. Ik kan me niet voorstellen dat ze bezwaar zullen maken tegen uw zelfwerkzaamheid. Misschien hebt u geluk en bieden ze aan om mee te helpen. Kunt u meteen voordoen hoe het moet.

Artikelen in Buren.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan