Spring naar inhoud


Rommel in de tuin

Beste Beatrijs,

Onlangs heb ik mijn tuintje laten renoveren, waar ik volop van geniet. Als ik in de tuin zit, kijk ik uit op de tuin van mijn buurman. Hij heeft wel eens een poging heeft gedaan om wat van zijn tuin te maken, maar hij heeft niet doorgezet, want er liggen al een jaar overal vuilniszakken met tuinafval. Dit begint mij te irriteren. We groeten wel, maar kennen elkaar verder niet. Kan ik mijn buurman hierop aanspreken en zo ja, hoe pak ik dat aan?

Een mooier uitzicht willen

Beste Een mooier uitzicht willen,

Ik raad u af om uw achterbuurman aan te spreken op de rotzooi in zijn tuin. Hij zal dit ervaren als kritiek en ongewenste bemoeienis. Mensen vinden het vervelend om door anderen terechtgewezen te worden en als hij geen puf heeft om zijn tuin toonbaar te krijgen, is dat zijn zaak. De enige manier waarop u het probleem ter sprake zou kunnen brengen is door aan te bieden het zelf op te lossen. Dat gaat dan ongeveer zo: ‘Zeg buurman, even over die vuilniszakken met tuinafval in je tuin. Vind je het goed als ik ervoor zorg dat die zakken worden afgevoerd? Ik kan ze wel voor je wegbrengen naar het afvalpunt of ik kan en ophaal-service bellen.’ Tegen een aanbod om de zaak op te ruimen kan hij bijna geen nee zeggen. Als hij toestemming geeft, kunt u het klusje zelf klaren en wie weet helpt hij nog mee ook. Als u hier geen zin in hebt, kunt natuurlijk altijd een schutting laten plaatsen of wat forse struiken planten achterin uw tuin.

Artikelen in Buren.

Gelabeld met , .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Rutger H. Cornets de Groot schrijft

    Zie ‘Under the Tree’, nu in de bioscoop!

  2. Robin v.d. M. schrijft

    Zo snel mogelijk een schutting plaatsen. Het is niet uw zaak om kritiek te hebben op een tuin van een buurman. Bij alle bouwmarkten in Nederland heb je schuttingen om dit soort ‘gezeur en gezeik’ te voorkomen.Sommige HTML is toegestaan