Spring naar inhoud


Roken in de tuin

Beste Beatrijs,

Ik rook dagelijks een stuk of drie sigaretten buiten in de tuin. Een tijdje geleden hebben de buren geklaagd over mijn sigarettenrook en gezegd dat hun hele huis ervan stinkt. Zelf stoken ze wel een vuurkorf in de achtertuin en houden regelmatig een barbecue. Ik houd rekening met de buren en rook nu maar buiten op straat tijdens de wandeling met de hond, maar vuurkorf en barbecue blijven wel volop in gebruik bij de buren. Wat kan ik doen?

Roken in de tuin

Beste Roken in de tuin,

U had aan de buren moeten voorstellen om gelijk over te steken: u ziet af van roken in de tuin, zij zien af van het stoken van een vuurkorf en het gebruik van een barbecue. Dit voorstel kunt u alsnog doen. Als zij niet bereid zijn om hun open-vuurpleziertjes op te geven, is er geen enkele reden waarom u zou moeten ophouden met sigaretten roken in de tuin. Het stoken van een vuurkorf en een barbecue geeft sowieso een buitensporige rookoverlast in een omgeving van gemeenschappelijke achtertuinen, vooral als het stedelijke binnentuinen zijn. Daarbij valt de rook van een enkele sigaret in het niet.

Artikelen in Buren.

Gelabeld met , , .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Henna schrijft

    Rustig door blijven roken in uw eigen tuin; met twee maten meten geeft juist overlast….!

  2. Sylvia schrijft

    Ik zou er inderdaad op terug komen bij de buren. Gewoon even tussen neus en lippen door vragen of ze geen last hebben van hun eigen barbecue en vuurkorf. Gaat hun hele huis daar ook niet van stinken? Of ze daar nu ja of nee op zeggen maakt niet uit. Aangeven dat jij die lucht wel door je hele huis ruikt, maar dat je daar verder niet zoveel problemen mee hebt, maar dat je voortaan je sigaret weer in de tuin gaat roken. Zoveel overlast kunnen 3 sigaretten nu eenmaal niet geven. Ze kunnen anders ook even de deuren en ramen sluiten. Anders blijft er helaas niets anders op dat zij stoppen met de vuurkorf en de barbecue.Sommige HTML is toegestaan