Spring naar inhoud


Op de rommel letten

Beste Beatrijs,

Mijn woonkamer is met twee kleine kinderen niet altijd opgeruimd. Als we visite verwachten, ziet alles er spic en span uit, maar mijn schoonmoeder komt ook onverwacht langs. Dan zie ik haar enigszins afkeurend kijken naar het speelgoed op de grond, papieren op de tafel en borden met broodkorstjes in de keuken. Ik vermoed dat ik in haar ogen tekortschiet als huisvrouw (weliswaar met baan) en daar voel ik me dan toch schuldig over. Ik vind het leuk dat ze onverwacht koffie komt drinken, maar dat gevoel is vervelend. Wat moet ik hiermee?

Falende huisvrouw

Beste Falende huisvrouw,

Zoals u ongetwijfeld weet, luidt sinds onheuglijke tijden de standaard kreet voor deze situatie: ‘Kom binnen, let niet op de rommel!’ Bezoekers die onverwacht langskomen kunnen en mogen niet verwachten dat de situatie die ze aantreffen even tip top in orde is als wanneer ze hun komst hadden aangekondigd. Wanneer uw schoonmoeder zich desondanks ergert (maar misschien doet ze dat niet en dénkt u dat alleen maar) is dat haar probleem en niet uw verantwoordelijkheid. U hoeft zich niet ongemakkelijk te voelen in uw eigen huis. Als u het leuk vindt dat uw schoonmoeder onverwacht langs komt, drink dan gezellig koffie met haar en zit niet te tobben over de staat van uw huis. Als u het in uw hart eigenlijk helemaal niet leuk vindt dat uw schoonmoeder spontaan voor de deur staat (bijvoorbeeld omdat u het vervelend vindt om gestoord te worden, terwijl uw huis niet op orde is), spreek dan met haar af of ze even wil bellen van tevoren, omdat u haar liever in een opgeruimd huis ontvangt.

Artikelen in Schoonfamilie, Visite.

Gelabeld met , .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Geen huisvrouw schrijft

    Beste falende huisvrouw,

    Ik voelde me ook tijden een falende huisvrouw ten opzichte van mijn schoonmoeder. Tot ik een tijdje mn best deed om mezelf te vertellen dat ik ook geen huisvrouw ben! Dat ze vol verbazing vroeg of ik ‘zijn overhemden niet streek dan?!’ hielp eerst ook niet echt, maar uiteindelijk toch: Haar zoon en ik hebben beiden gelijke verantwoordelijkheid huishoudelijke taken rond te breien, naast een baan. Logisch dat het er bij ons anders uitziet dan bij haar thuis :-)Sommige HTML is toegestaan