Spring naar inhoud


Tuin van de buren verzorgen

Beste Beatrijs,

Mijn buurvrouw zorgt tijdens onze vakantie met veel liefde en toewijding voor mijn tuin en natuurlijk doe ik dit met alle plezier voor haar tijdens haar vakantie. Maar de laatste jaren gaat deze taak mij een beetje tegenstaan. Deze buurvrouw heeft twee volwassen thuiswonende dochters. Het zijn nogal verwende en verveelde dames. Vorig jaar lag een van de twee op een stretcher, toen de tuinslang vast kwam te zitten achter een van de poten. De dame in kwestie bleef gewoon liggen en liet me maar aanmodderen met de onder haar ligbed vastzittende slang. De dochters zien mijn komst duidelijk als een inbreuk op hun privacy, maar hebben blijkbaar geen zin om het dagelijkse tuinklusje zelf op te knappen.

Ik voel me door dit tweetal af en toe behoorlijk onplezierig bejegend als het slaafje van de overkant! Ik heb de buurvrouw al eens voorzichtig gepolst of mijn tuinverzorging eigenlijk wel nodig is, maar de beide dochters hebben helaas geen groene vingers volgens haar.

Tuinslaaf

Beste Tuinslaaf,

Dat zij ook twee nietsnuttende dochters heeft, doet geen afbreuk aan de afspraak.

Uw buurvrouw verzorgt uw tuin, als u met vakantie bent. En u doet de hare, als zij met vakantie is. Dat lijkt me een prima deal. Dat zij ook twee nietsnuttende dochters heeft, doet geen afbreuk aan de afspraak. U kunt moeilijk tegen de buurvrouw zeggen: ‘Ik vind het fijn als jij mijn tuin verzorgt, maar ik doe de jouwe niet, want jij hebt twee dochters die het kunnen doen’.

Houd de afspraak met de buurvrouw in ere. U hoeft overigens niet over u heen te laten lopen door de dochters. Als ze in de weg zitten, vraagt u vriendelijk of ze even plaats willen maken, of ze de tuinslang vrij willen maken enzovoort. Als daarbij onverhoeds een spatje water op hen terechtkomt, terwijl ze op hun stretchers de zon aanbidden, is dat niet erg.

Artikelen in Buren.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan