Spring naar inhoud


Zwager bederft kerstsfeer

Beste Beatrijs,

Bij elk feestje hebben we hetzelfde probleem: mijn zwager. Hij is zuur, maakt voortdurend negatieve opmerkingen en bralt zo erg dat hij alle aandacht naar zich toe trekt. Kortom, we zien hem liever gaan dan komen. Toch moeten we hem geregeld uitnodigen, want hij is getrouwd met mijn zus. Zij erkent dat hij erg vervelend is, maar doet daar niets aan. Nu ben ik zo eerlijk geweest om hem laatst niet uit te nodigen voor mijn verjaardag. Mijn zus woedend: als hij niet kwam, kwam zij ook niet. U begrijpt, de sfeer in de familie wordt er niet beter op. En nu komt Kerstmis er aan, dat dit jaar bij ons wordt gevierd. Niemand van de familie wil naast hem zitten bij het kerstdiner, zelfs zijn eigen vrouw niet! Ik wil hem niet meer over de vloer en zeker niet met Kerstmis, omdat hij de sfeer verpest. Hoe kan ik dit aanpakken?

Zwager bederft de kerstsfeer

Beste Zwager bederft,

U mag een probleem hebben op familiefeestjes, uw zus zit pas goed opgescheept met een probleem, niet alleen op feestjes, maar elke dag. Alleen al om die reden is het erg harteloos om uw zwager niet meer te willen ontvangen. In een moeite door schrapt u uw eigen zuster dan ook uit de familiekring. U had toch niet echt verwacht dat ze haar man thuis zou laten met een magnetronmaaltijd, terwijl zij zich, dankbaar voor de selectieve gastvrijheid, in de familieschoot zou neervlijen? U verwijt het uw zus dat zij hem niet heropvoedt. Wie weet wat zij thuis niet allemaal aan vergeefse stormlooppogingen heeft ondernomen.

Nodig gewoon die man uit, wat kan het u schelen! Oké, hij is vervelend, en wat dan nog? Zolang dat huwelijk intact blijft, hoort hij bij de familie. Probeert u zich eens op een actieve manier te weer te stellen tegen uw zwager in plaats van u alleen maar te ergeren. Geef een humoristische draai aan wat ie uitkraamt. Bied tegen hem op in zuurheid en negatieve opmerkingen. Praat met hem mee, maak alles wat hij zegt nog een slagje erger, en kijk of u hem kunt overtroeven. Misschien moet hij erom lachen, en dan is er al wat gewonnen. Zeg: ‘Koest, in je mandje, jij’ als hij echt onaangenaam wordt. Spreek met familieleden af dat iedereen zich om de beurt inspant om hem een beetje af te leiden, zodat hij niet voortdurend de centrale aandacht trekt. En zet hem bij het kerstdiner zo ver mogelijk af van zijn eigen vrouw. Zij zit elke dag al tegen hem aan te kijken, ze kan wel een adempauze gebruiken.

Artikelen in Feestdagen, Schoonfamilie, Verjaardag.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan