Spring naar inhoud


Zonnepanelen

Beste Beatrijs,

Mijn overburen hebben aangekondigd om zonnepanelen aan te brengen op hun dak. Ik vind die spuuglelijk, maar moet er straks wel op uitkijken. Kan ik mijn zorgen uitspreken of frustreer ik dan de klimaattransitie?

Lelijke zonnepanelen

Beste Lelijke zonnepanelen,

Nee, daar kunt u uw buren niet van weerhouden. Zij doen iets voor de goede zaak (terugdringing van CO2-uitstoot) en uw esthetische bezwaren doen niet ter zake. Ik bedoel: het gaat hier niet over een windmolen van twintig meter die de buurman in zijn tuin opstelt, maar om een afwijkend getinte dakbedekking. Ter vergelijking: tegen schotelantennes kunnen evenmin esthetische bezwaren in stelling worden gebracht.

Artikelen in Buren.

Gelabeld met .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Installateur schrijft

    Afhankelijk van het dak heeft de buurman wel degelijk kans om succesvol bezwaar te maken. Als het een nieuwbouwwijk is zeker niet, maar bij een rieten dak zeker wel.

  2. J. de Jong schrijft

    Zonnepanelen zijn onder voorwaarden vergunningvrij. In dat geval kunt u geen bezwaar maken. Op bijvoorbeeld een monument of in een beschermd stads- of dorpsgezicht is dat niet het geval. Informeer bij uw gemeente. Zie ook:
    https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/duurzame-energie/vraag-en-antwoord/heb-ik-een-vergunning-nodig-om-zonnepanelen-op-mijn-dak-te-plaatsen

    Ga met uw buren het gesprek aan. Niet alle panelen zijn even lelijk en ook de manier van rangschikken kan helpen bij een minder storend beeld.Sommige HTML is toegestaan