Spring naar inhoud


Zich niet om bloemen bekommeren

Beste Beatrijs,

Als ik (man, 82 jaar) op visite ga, neem ik meestal bloemen mee. Die koop ik niet bij de supermarkt, maar bij de bloemist. Vooral in de herfst kijk ik met bewondering hoe de bloemist met zorg een boeket samenstelt. Bij binnenkomst geef ik de bloemen aan de gastvrouw, die met het boeket in de keuken verdwijnt, nadat ze gezegd heeft: ‘Prachtig! Dank je wel!’ Eenmaal in de kamer zie ik mijn bloemen niet meer terug. Jammer.

Verwaarloosde bloemen

Beste Verwaarloosde bloemen,

Het nadeel van bloemen geven is dat de gastvrouw of de gastheer ze in het water moet zetten. Vaak hebben gastgevers daar geen tijd voor (hoe ouder mensen zijn, hoe zwaarder dat klusje hun valt) op het moment dat bezoekers binnenkomen. Dan moeten ze jassen aannemen, drankjes inschenken en er moeten conversatieopeningen plaatsvinden. Dus zetten mensen die boeketten snel even weg in een emmer in de keuken. Ze komen er pas aan toe om een geschikte vaas op te snorren, de bloemen eventueel af te snijden en mooi te schikken in de vaas, wanneer de gasten weer vertrokken zijn. Trekt u zich het niet aan! De mensen waarderen uw boeket echt wel. Ze hebben alleen geen tijd om er onmiddellijk werk van te maken.

Artikelen in Visite.

Gelabeld met .


5 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. Marina schrijft

  Als ik bloemen krijg zet ik ze vrijwel meteen in een vaas.
  Ik ben een dochter van een bloemenkweker dus mijn eer te na om ze te laten uitdrogen op het aanrecht.
  Ook ik hoop dat de bloemen goed tot zijn recht komen aan wie ik ze geef.
  Ik zeg ook wel eens…heb je een vaas dan zet ik ze voor je in het water.
  Misschien is dat een tip voor u.

 2. Truusje schrijft

  Mijn moeder zaliger maakte voor dit doel altijd van melkpakken de mooiste vazen door ze te beplakken met behang of een restje cadeaupapier. Ze sneed en schikte de bloemen er thuis in en overhandigde ze zo aan de altijd blij verraste ontvangers.

 3. Christine schrijft

  Marina, niet iedereen is de dochter van een bloemenkweker… Maar ‘uitdrogen op het aanrecht’ zal weinig voorkomen, de meeste mensen hebben wel een emmer klaarstaan. Ook de aardige vraag ‘heb je een vaas voor me’ impliceert toch al dat de gastvrouw m/v moet laten vallen waar ze mee bezig is en in kasten moet gaan rommelen. Dus Beatrijs heeft gelijk.

 4. Sarah schrijft

  Ja, ik ben zo iemand die ze in ontvangst neemt en achterlaat in de keuken. Uit tijdgebrek, zoals Beatrijs omschrijft. De oplossing is enorm simpel: bied aan ze zelf even in de vaas te zetten, terwijl de gastvrouw thee of koffie maakt. Wordt enorm gewaardeerd!

 5. Christine schrijft

  @Sarah: Nee! Nee! Dan staat er weer iemand in m’n keuken rotzooi te maken met afgeknipte bloemstelen, nadat ik een vaas heb moeten zoeken. Vervolgens de vraag ‘Heb je een scherper mes?” Dan ‘Waar moet ik het groenafval kwijt?” Kortom, extra gedoe dat ik op dat moment niet kan gebruiken. Ik zorg altijd voor een emmer, niemand in mijn omgeving vindt het erg dat de bloemen de volgende dag pas op hun plek staan. (Ik stuur ze daar vaak een foto van.)Sommige HTML is toegestaan