Spring naar inhoud


Bloemen op afscheidsreceptie

Beste Beatrijs,

Binnenkort gaat mijn man met pensioen. Ter gelegenheid hiervan wordt er op zijn werk een feestelijke afscheidsreceptie gehouden. Aan mij werd de vraag gesteld welke kleur kleding ik zal dragen in verband met de bloemen die men mij wil aanbieden. Wanneer ik de bloemen bij aanvang van de feestelijkheden ontvang, wat doe ik daar dan mee? Houd ik ze voortdurend vast of leg ik ze op een bepaald moment ergens neer?

Decoratief ingesteld

Beste Decoratief,

U hoeft de bloemen die u krijgt zeker niet voor de rest van de avond vast te houden. Daarom is het ook onzin dat men bij u informeert wat voor kleur kleren u van plan bent aan te trekken. U bent toch geen stilleven met requisieten, waarvan de kleuren op elkaar afgestemd moeten worden? U krijgt uw bloemen en zodra de toespraken afgelopen zijn en het informele gedeelte begint, legt u ze ergens neer op een tafeltje of in een hoek. Na afloop vindt u ze wel weer. En als u zich op het laatste moment bedenkt, en toch liever een lavendelkleurig ensemble aantrekt in plaats van het afgesproken oud-roze, dan mag dat ook. Alle bloemen passen overal bij.

Artikelen in Festiviteiten, Werk.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan