Spring naar inhoud


Uitnodiging voor jubileum van café

Beste Beatrijs,

Ik drijf een café en ben van plan een feest te geven voor het vijftienjarig bestaan van mijn etablissement. Ik ga ongeveer 650 mensen uitnodigen. Ik weet geen raad met de cadeautip die op mijn uitnodiging moet komen te staan. Ik overweeg een envelopje, maar eigenlijk zoek ik naar een manier om de bloemen buiten de deur te houden. Bij mijn tienjarig jubileum ontving ik 260 potten bloemen. Op de uitnodiging zetten ‘Liefst géén bloemen’ kan ik niet doen, aangezien ik vier klanten heb die bloemist zijn. Weet u een goede formulering voor mij?

Geen bloemen

Beste Geen bloemen,

Gasten worden überhaupt niet geacht iets mee te nemen voor zakelijke relatiefeestjes. Het gaat bij zo’n gelegenheid om klantenbinding en representatie en dan is het niet de bedoeling dat genodigden met bosjes bloemen of flessen wijn komen aanzetten. Cadeautjes horen bij feestjes van persoonlijke vrienden of familie. Het is altijd een slecht idee om bij wijze van hint een envelopje op de uitnodiging te zetten en in uw geval helemaal. U zit toch niet om geld verlegen, als u een feest geeft voor 650 man? Bovendien kunt u de kosten van uw bedrijfsfeestje van de belasting aftrekken. Als u echt bang voor bloemen bent, zet dan op de uitnodiging: ‘Geen bloemen, geen cadeaus, tenzij u het Leger des Heils wilt steunen, want daar gaan alle gulle gaven naar toe.’

Artikelen in Festiviteiten, Horeca, Zakelijke relaties.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan