Spring naar inhoud


Vervelend jubileum van collega

Beste Beatrijs,

Over een tijdje viert een collega haar 20-jarig jubileum. Dat is natuurlijk heel leuk maar de receptie vindt plaats in Purmerend, terwijl we in Amsterdam werken. Tijdstip (vrijdag, 17.00 uur) en locatie zijn handig voor de jubilaris, die na afloop in vijf minuten thuis kan zijn, maar voor veel collega’s niet erg centraal en ver van het openbaar vervoer. Wij moeten moeizaam door de spits onze weg vinden. Een glaasje meedrinken zit er ook nauwelijks in, gezien de kans op alcoholcontrole. Het liefst zou ik afzeggen en een kaart sturen.

Bij voorbaat moe

Beste Bij Voorbaat,

Feit is dat voor jubilea, bruiloften, feesten, ja zelfs voor begrafenissen altijd betere locaties denkbaar zijn dan wat er op de uitnodiging staat. Daar komt bij dat het de goedwillende receptiebezoeker tegenwoordig wel heel erg moeilijk wordt gemaakt. Autobestuurders staan op rantsoen van één alcoholische consumptie per uur. Helemaal uit Amsterdam in de file om wat sapjes te drinken, hoe durven ze het te vragen!

Kennelijk ziet u dit jubileum als een plicht. Plichten zijn er om te betrachten, dus ga naar die receptie om dat goeie mens niet in haar eentje tussen de witte wijn en de zalmcanapés te laten zitten. Met een aureooltje boven uw hoofd kunt u om half zeven huiswaarts keren. Drie dronken collega’s als passagier en u heeft de rest van het weekend een goed humeur.

Artikelen in Collega's, Festiviteiten.

Gelabeld met , .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Angelique schrijft

    Wat een heerlijk nuchter (!) advies hahaa!Sommige HTML is toegestaan