Spring naar inhoud


Geen prullaria, alstublieft!

Beste Beatrijs,

Wij geven binnenkort een tuinfeest met ongeveer 125 gasten. Wij willen géén cadeaus in de vorm van bloemen of andere goedbedoelde prullaria. We weten dat we niet om geld kunnen/mogen vragen op de uitnodiging, maar kunnen wij wel op de een of andere manier vermelden dat we liever geen bloemen enzovoort ontvangen?

Geen bloemen, wel bezoek

Beste Geen bloemen,

Als uw hart uitgaat naar een groot door de gasten gezamenlijk te geven cadeau, dan moet u aan een familielid of goede vriend/in vragen dit voor u en buiten u om te organiseren. Deze oproep kan wel bij de uitnodiging worden ingesloten.

Vermeld niet op de uitnodiging dat u liever geen ‘bloemen, prullaria enzovoort’ ontvangt. Dat impliceert dat er andere cadeaus bestaan die u wél graag wil krijgen en waar de gasten naar moeten raden. Wat er onder prullaria valt, kunnen mensen misschien nog wel bedenken: geëmailleerde wandtegels met spreuken, rieten mandjes, verzilverde fotolijstjes, cache-pots. Maar het woord ‘enzovoort’ klinkt ronduit omineus. Wat kan daar niet allemaal mee worden bedoeld? Flessen port? Vervelende boeken? CD’s die je nooit gaat draaien? Of misschien alles wat minder dan vijftien euro kost? Gasten voelen zich ongemakkelijk onder zulke vage richtlijnen.

U kunt wel op de uitnodiging zetten dat u helemáál geen cadeaus wilt ontvangen. Op een aardige manier geformuleerd gaat dat ongeveer zo: ‘Je/jullie komst is voor ons het mooiste geschenk. Andere wensen hebben wij niet. Mocht je eraan hechten om afgezien daarvan toch nog iets materieels te geven, dan willen we je in overweging geven om het bedrag dat je van plan was te besteden aan bloemen, wijn of andere cadeautjes te storten op een goed doel, namelijk…’ En dan schrijft u iets over waarom u deze club belangrijk vindt en u geeft het rekeningnummer erbij, zodat zij hun gift zonder uw (controlerende) medeweten kunnen overmaken.

Artikelen in Cadeaus, Festiviteiten.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan