Spring naar inhoud


Wil geen weekend weg met vriend

Beste Beatrijs,

Een goede vriend wil voor zijn verjaardag een weekendje weg, samen met mij en nog twee andere vrienden. Met een van hen heb ik vroeger een relatie gehad en hoewel de band met deze ex inmiddels wel weer verbeterd is sinds ik een nieuwe liefde heb gevonden, vind ik een heel weekend net iets te veel van het goede. Verder zit ik op het ogenblik een beetje krap bij kas. Al met al zou een dagje of dagdeel mij beter uitkomen. Ik heb mijn bezwaren kenbaar gemaakt aan de bewuste vriend, maar hij houdt vast aan het idee van een weekend weg. Op de financiële reden kreeg ik als antwoord ‘dan ga je toch niet mee?’ Het principe van ‘samen uit, samen thuis’ lijkt hem niet te interesseren. De gevoeligheden rond mijn ex lijken al helemaal niet te tellen. Blijkbaar is er geen ruimte voor de inbreng van de anderen, waardoor we ook écht met ons vieren iets kunnen gaan ondernemen. Denkt die vriend alleen maar aan zichzelf of ben ik degene die moeilijk doet?

Afgeknapt op vriend

Beste Afgeknapt,

Uw vriend vraagt u mee om een weekend met z’n vieren op stap te gaan. U vindt dit zonde van uw tijd en van uw geld en er blijkt ook nog eens een ex mee te gaan. Wat nu? De oplossing is kinderlijk eenvoudig: u weigert beleefd zonder uw vriend onder druk te zetten om zijn plannen te veranderen. De jarige kan dan op zoek gaan naar een andere vierde man om zijn uitje te completeren. U vindt dat uw vriend rekening zou moeten houden met uw specifieke wensen om zijn verjaardag te vieren. Maar hij heeft toevallig zin in een weekendje weg en dat is zijn goed recht. Mensen mogen zelf de omstandigheden bepalen waaronder zij hun verjaardagskaarsjes uitblazen.

Artikelen in Exen, Reizen, Verjaardag, Vrienden en kennissen.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan