Spring naar inhoud


Wie betaalt het weekend?

Beste Beatrijs,

Mijn moeder wordt volgend jaar 80 jaar. Wij (twee broers en een zus) willen haar verjaardag vieren tijdens een weekendje weg met de familie. Mij lijkt dat de familie het uitstapje moet aanbieden aan onze moeder. Maar mijn zus vindt dat mijn moeder dit moet betalen, omdat dit zo hoort volgens haar en omdat mijn moeder meer geld heeft dan wij. Ik vind dat mijn moeder in de opvoeding al genoeg voor ons heeft gedaan en betaald. Hoe hoort het?

Wie betaalt?

Beste Wie betaalt,

Als uw familie het idee heeft opgevat om ter gelegenheid van uw moeders 80ste verjaardag met z’n allen een weekend weg te gaan, dan is het de familie die betaalt. Uw moeder wordt vrijgehouden, omdat het gemeenschappelijke weekend haar als een cadeau wordt aangeboden.
Als uw moeder haar verjaardag wil vieren met de hele familie tijdens een weekend in een huisje op de hei en iedereen daartoe uitnodigt, dan is het uw moeder die betaalt. In dit geval gaat het initiatief kennelijk uit van de familie en dan is het absoluut ongepast om de rekening daarvoor neer te leggen bij uw moeder. Vergelijk: ‘Ga je met ons mee naar de Efteling?’ ‘Ja, leuk!’ ‘Dan moet je wel voor iedereen betalen.’

Artikelen in Ouders en volwassen kinderen, Verjaardag.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan