Spring naar inhoud


Vriend wil niet gefeliciteerd worden

Beste Beatrijs,

Mijn vriend wil niet opgebeld worden met felicitaties voor zijn verjaardag. Dan weigert hij bijvoorbeeld botweg mijn zus te woord te staan als die belt en tegen mij zegt: “Nou, geef hem maar aan de lijn, dan zal ik hem niet feliciteren.”

Hij vindt verjaardagen flauwekul, omdat je weer een jaar dichter bij je dood bent en daar kennelijk blij mee moet zijn. Mijn zieke zus vindt echter dat je elke verjaardag heel erg leert waarderen als je aan een in potentie dodelijke ziekte lijdt en daar geeft ze dan (tot vervelens toe – dat vind ik ook) een hele verhandeling over. Een andere zus is wel op zijn verzoek ingegaan en slaat de verjaardag van

vriendlief echt over. Het vieren van verjaardagen hoeft wat mij betreft evenmin, maar ik zit hier tussenin en wil de familie niet voor het hoofd stoten.

Geen slingers, geen ballonnen

Beste Geen slingers,

Het lijkt me heel eenvoudig: als uw vriend niet gefeliciteerd wil worden omdat hij een hekel aan zijn verjaardag heeft, dan moet uw familie dat respecteren en hem niet feliciteren. Iedereen heeft recht op zijn eigenaardigheden, zeker als het om van die minuscule, totaal geen overlast veroorzakende eigenaardigheden gaat. Uw zuster, ziek of niet, moet uw vriend niet confronteren met iets wat kennelijk onaangenaam voor hem is. Er blijven 364 dagen in het jaar over, waarop zij hem kan bellen, zonder dat dat tot irritatie leidt.

Nu hij weet hoe belangrijk het voor haar is, zou het uw vriend overigens sieren, wanneer hij uw zuster wél opbelt met felicitaties als zij jarig is.

Artikelen in Broers en zussen, Familie, Liefde en relaties, Telefoon, Verjaardag.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan