Spring naar inhoud


Meisje wil niet thuisgebracht worden

Beste Beatrijs,

Als jongeman van 21 valt je de eer en mijns inziens ook de plicht te beurt om vrouwen van globaal gelijke leeftijd naar huis te brengen, als de zon is ondergegaan. Het is natuurlijk de sport dat je bij het uitgaan van een activiteit het leukste meisje uitzoekt om naar huis te brengen, al moet je daar tien kilometer voor omfietsen. Nu gebeurt het af en toe dat een meisje zegt: ‘Nee, ik rijd zelf wel naar huis, jij moet veel te ver omfietsen, en dat wil ik echt niet.’ Bijkomend probleem: dat zijn vaak de allerleuksten. Wat is dan hoffelijkheid? Erop staan om haar naar huis te brengen of haar wens gehoorzamen en haar alleen laten gaan?

Galante ridder in opleiding

Beste Galante ridder,

Volgens mij bent u te laat als u bij het sluiten van de uitgaansgelegenheden om u heen kijkt en een vrouw uitzoekt om naar huis te brengen. De correcte gang van zaken is dat een heer een dame thuisbrengt, met wie hij een afspraakje had, dan wel die hij in de loop van de avond opgedoken heeft, c.q. met wie hij een conversatie van langer dan een uur gevoerd heeft. Men overvalt geen loslopende vrouwen met wie eerder op de avond niets gedeeld werd, met een aanbod hen naar huis te begeleiden.

Aandringen lijkt me niet raadzaam. Iedereen weet wat er met ‘naar huis brengen’ wordt bedoeld. Misschien vraagt het meisje u nog even mee naar binnen voor een kopje kruidenthee of om haar cavia te bekijken. Wie weet wat daar nog allemaal van kan komen. Als het meisje uw naar-huis-breng-aanbod afslaat, betekent dat dat ze u wil behoeden voor een zinloze omweg van tien kilometer fietsen. Vraag haar of ze het zeker weet en verzeker haar dat zo’n eindje u geen enkele moeite kost. Als ze bij haar weigering blijft, dan legt u zich daar bij neer. De vrouw beslist of ze een begeleider wil of niet.

Artikelen in Liefde en relaties, Traditionele etiquette.

Gelabeld met , , .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Floor Mizee schrijft

    Een zeer late reactie, maar ik ben pas sindskort aan deze site verslaafd: Het is heel aardig om meisjes of vrouwen naar huis te brengen, maar het is voor een meisje heel naar als de ridder om half drie ’s nachts voor de deur van je huis avances gaat maken. Dat heeft iets bedreigends, juist zo voor je eigen huis. Hij hoort dan ineens tot de mannen tegen wie hij je zou beschermen. Dat is heel ontluisterend. Als je daarentegen een vrouw gewoon naar huis brengt, zonder mee naar binnen te willen, dan is dat aardig.Sommige HTML is toegestaan