Spring naar inhoud


Geen 60 willen worden

Beste Beatrijs,

Dit jaar word ik 60 jaar. Een mijlpaal die mij weinig zegt, maar anderen des te meer. De laatste tijd vragen veel collega’s, vrienden en familie hoe oud ik ben. Ik zeg tegen iedereen dat ik binnenkort 59 jaar word, omdat ik geen zin heb om in het middelpunt te staan en zeker geen feest ga geven. Als het me volgend jaar weer gevraagd wordt, zeg ik naar waarheid dat ik 61 word. Is het wel gepast om vrouwen van een zekere leeftijd te vragen hoe oud ze precies zijn?

Een jaartje overslaan

Beste Een jaartje overslaan,

De mensen die u goed kennen weten vast wel hoe oud u bent. En als uw broer, zus of een goede vriend(in) het even kwijt is, kunt u uw ware leeftijd gewoon noemen tegenover hen. Mocht de vervolgvraag luiden: ‘Ga je het nog vieren?’ zegt u dat u daar geen behoefte aan hebt. Mensen die verder van u af staan (collega’s, buren, vage kennissen) horen niet rechtstreeks naar uw leeftijd te informeren. Als ze die nieuwsgierigheid toch vertonen, kunt u gerust een slag om de arm houden. Uw idee om nog een jaar door te gaan met 59 zijn en daarna over te springen naar 61 vind ik geweldig.

Artikelen in Verjaardag.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan