Spring naar inhoud


Wie organiseert vrijgezellenfeest?

Beste Beatrijs,

Wie dient volgens de etiquette het initiatief te nemen tot een vrijgezellenfeest voor de aanstaande bruid of bruidegom? Kan de ceremoniemeester hier een rol in spelen?

Tuk op feestjes

Beste Tuk op,

Persoonlijk zie ik weinig tot niets in het fenomeen ‘vrijgezellenfeest’. Ik vind het een achterhaalde traditie die nergens op slaat en die alleen maar tot meer kosten, meer alcoholverbruik en meer tijdverlies leidt in een periode die toch al zwaar in het teken staat van de naderende bruiloft met alle festiviteiten van die dag. Wat me er ook niet aan bevalt is dat iedereen die daarvoor wordt opgetrommeld moeilijk kan weigeren, maar wel moet betalen.

Maar goed, dat is allemaal uw vraag niet. U vraagt wie etiquettegewijs hiertoe initiatieven moet ontplooien. De bruid of bruidegom in ieder geval niet. Die mogen er niet naar hengelen een avondje dronken gevoerd en vrijgehouden te worden. De ceremoniemeester zal z’n handen al vol hebben met de organisatie van de gastenbijdragen en zit niet te wachten op nog meer klusjes. Dus dan wordt het iemand uit de vriendenkring. Ik zou zeggen: degene die er het meest om zit te springen, moet zich ook maar opwerpen als organisator. Uzelf lijkt een geschikte kandidaat. En niet boos worden op de mensen die geen zin hebben om mee te doen.

Artikelen in Bruiloft, Festiviteiten.

Gelabeld met .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. juliette schrijft

  Tjonge wat negatief zeg…
  een vrijgezelle feest kan ook gewoon heel leuk zijn, en hoeft zeker niet altijd torenhoge kosten en heel veel alcohol met zich mee te brengen.
  Het is een leuke manier zo de daggasten alvast aan elkaar voor te stellen zodat straks iedereen zich gemakkelijk voelt op de bruiloft en al wat mensen kent!

 2. Cerberus™ schrijft

  Juliette: het kan goed gaan, maar in de meeste gevallen hoor ik “gasten” klagen over hoe vreselijk het is. Ik ben het wel met je eens dat het leuk kán zijn, en een gelegenheid voor vrienden om elkaar te leren kennen; maar waarom moet dat dan gescheiden, de mannen bij de mannen en de vrouwen bij de vrouwen? En wat als er stellen van man-man of vrouw-vrouw bij de gasten zitten? En wat als de man een vriendgroepje van zijn studietijd heeft met 3 vrouwen en 1 man erbij? Moeten die vrouwen dan het feestje met zijn verloofde gaan vieren, terwijl ze zíjn vrienden zijn en zíjn vrienden kennen?

  Áls je het doet, doe dan geen vervelende en dure “activiteit”, maar gewoon een kleine strandwandeling met borrel nadien, of zoiets.Sommige HTML is toegestaan