Spring naar inhoud


Goedkope bruiloftscadeaus

Beste Beatrijs,

Volgend jaar ga ik trouwen met mijn verloofde. Nu weet ik dat een van mijn beste vriendinnen voor mijn bruiloft geen cadeau zal geven dat meer dan €10 kost. Dit weet ik, omdat ze zich erover beklaagde toen er geld ingezameld moest worden voor een andere bruiloft (waarbij ze ook voor het diner was uitgenodigd). Dit vind ik ongehoord. Terwijl het bruidspaar ontzettend veel geld uitgeeft voor zo’n dag, komt zij met zo’n armzielig cadeau aan. Ik zei tegen haar dat het eten alleen al €50 per couvert. kost. Zij zei toen dat dit niet haar probleem was, omdat het bruidspaar er zelf voor gekozen heeft om zo’n duur feest te geven.

Ik ben van plan om naast mijn kleine familie ook een paar goede vrienden uit te nodigen voor het huwelijksdiner. Maar deze vriendin zou ik het liefst willen overslaan. Ik heb geen zin in mensen die misbruik maken van mijn gastvrijheid. Aan de andere kant is ze echt een hele goede vriendin van me en weet ik dat ik haar heel erg zal kwetsen als ik haar alleen uitnodig voor de receptie en niet voor het diner.

Gelijk oversteken graag

Beste Gelijk oversteken,

Uw redenering klopt niet. Een bruiloft is geen kwestie van gelijk oversteken. Het is domweg niet waar dat het cadeau dat een gast geeft moet opwegen tegen de hoofdelijk omgeslagen kosten die het bruidspaar maakt voor eten, drinken en andere festiviteiten.

Het bruidspaar bepaalt zelf hoe duur of goedkoop het diner, het feest of de receptie wordt. Als ze hier veel geld aan besteden betekent dat niet dat de gasten met duurdere cadeaus aan moeten komen zetten. De gasten bepalen zelf hoeveel geld ze willen besteden aan hun cadeau. De ene gast zal meer geld besteden dan de andere. De ene persoon is nu eenmaal rijker dan de ander of heeft meer over voor het bruidspaar. Dat kan ontzettend variëren. De taak van bruid en bruidegom is om bescheiden af te wachten. En met alles blij te zijn, of dit nu een klein dingetje van minder dan 10 euro is of een enorm cadeau van 100 euro. Het onuitgesproken uitgangspunt is dat het uit een goed hart komt. Nodig dus gewoon de mensen uit voor uw diner, die bij uw intieme vriendenkring horen. U ziet vanzelf wel wat ze meenemen. Geen eisen stellen van tevoren en geen kritiek achteraf!

Artikelen in Bruiloft, Cadeaus, Vrienden en kennissen.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Mevr. Bühler, IJsselmonde schrijft

    Wat heb ik daar een hekel aan, dat voorrekenen van de kosten door het bruidspaar, om zo het geldbedrag dat de gasten dienen mede te brengen vast te stellen. Je kiest niet voor een avond van minstens 50 euro per couvert, je wordt uitgenodigd. Je mag het meevieren. Het is bizar dat je moet betalen voor een maaltijd plus feest waar je zelf niks over te zeggen hebt en waar je nogal eens uit beleefdheid verschijnt. Een huwelijksfeest met een entreeprijs laat ik links liggen. Dan besteed ik dat geld liever aan een avond uit naar mijn eigen smaak. Mijn aanwezigheid wordt immers niet op prijs gesteld, ik moet er met klinkende munt voor betalen!Sommige HTML is toegestaan