Spring naar inhoud


Niet welkom bij vrijgezellenfeest

Beste Beatrijs,

Vrienden van mijn partner hebben ons samen gevraagd als ceremoniemeesters voor hun aanstaande bruiloft. In eerste instantie vond ik het nogal vreemd dat ze mij ook vroegen, aangezien ik niet zo’n nauwe band met hen heb als mijn partner. Maar bij nader inzien leek het mij wel een leuke manier om hen beter te leren kennen. Tot mijn verbazing werd ik niet uitgenodigd voor het vrijgezellenfeest van de bruid, die bovendien zelf de lijst met dames heeft samengesteld! Doe ik moeilijk als ik me achtergesteld en een beetje gebruikt voel?

Niet uitgenodigd

Beste Niet uitgenodigd,

Ik zou er niet zo mee zitten, als ik u was. Het vrijgezellenfeest wordt gevierd met de beste vriendinnen van de bruid. Maar de genodigden moeten wel zelf betalen. Alleen de aanstaande bruid wordt vrijgehouden. U doet al extra moeite voor de bruiloft door samen met uw vriend ceremoniemeester te zijn met alle voorbereidingen vandien. Wilt u echt nog meer tijd (en niet te vergeten geld) aan het gedoe rondom deze bruiloft kwijt zijn door een avond door te brengen met allerlei vrouwen die u verder nauwelijks kent? Wees blij dat u niet op kosten wordt gejaagd met een uitnodiging die ook weer lastig af te wijzen zou zijn.

Artikelen in Bruiloft, Vrienden en kennissen.

Gelabeld met , .


3 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Vrijgezellenfeest schrijft

    Akkoord hiermee, zelfs al ga je er naartoe is het nog zeer de vraag of de aanwezigen jouw inspanningen zullen belonen met aandacht.

  2. ilse schrijft

    Beetje late reactie misschien maar persoonlijk vind ik het wel raar als je iemand vraagt ceremoniemeester te zijn en vervolgens niet uitnodigt voor een vrijgezellenfeestje. Ik kan mij voorstellen dat je je gepasseerd voelt als je niet wordt uitgenodigd voor de vrijgezellen. Het gaat er dan niet om dat de aanwezigen jou belonen met aandacht maar dat de bruid wel waardeert wat jij voor haar doet (omdat cm best een k-klus kan zijn waar je heel veel tijd insteekt). Het zou netter geweest zijn als ze een van haar vriendinnen had gevraagd als cm. Neem het advies van Beatrijs dan maar ter harte en wees inderdaad blij dat je niet nog meer tijd en geld kwijt bent!

  3. Simon Amaritaan schrijft

    Wat een onvriendelijke houding hebben jullie allemaal tegenover twee vrienden die willen vieren dat ze zich voor de rest van hun leven in het echt gaan verbinden.Sommige HTML is toegestaan