Spring naar inhoud


Duur vrijgezellenfeest

Beste Beatrijs,

Over een paar maanden gaat mijn oudere broer trouwen. Enkele studievrienden van hem organiseren een vrijgezellenfeest. Laatst kreeg ik een groepsmailtje, waarin stond dat we een weekend weg gaan en dat iedereen daarvoor € 200 moet betalen. De vrienden van mijn broer zijn allemaal advocaat of arts en verdienen stuk voor stuk meer dan ik. Ik studeer nog en voor mij is dat een hoog bedrag. Moet ik zeggen dat ik alleen een avond mee wil? Of moet ik niet zeuren en gewoon betalen? Daarnaast wil ik het bruidspaar graag een cadeau geven. Maar het voelt raar aan om meer uit te geven aan het vrijgezellenfeest dan aan het huwelijkscadeau. Moet ik nu ook tenminste € 200 besteden aan het cadeau?

Weinig te makken

Beste Weinig te makken,

U hoeft niet meer geld uit te geven dan u zich kunt veroorloven. In het geval van het vrijgezellenweekend raad ik u aan om u af te melden en eerlijk te zeggen dat u het niet kunt betalen. Daar hoeft u zich niet voor te schamen. Tenslotte zijn die vrienden afgestudeerd en aan het werk en blijkbaar is dat voor hen geen bijzondere uitgave. Maar u bent een arme student, en voor u is het bedrag te hoog. Jammer, maar niets aan te doen.

Wat het huwelijkscadeau betreft: ook hiervoor hoeft u niet krom te liggen. Meestal is er bij een huwelijk trouwens sprake van een groter, gemeenschappelijk cadeau van de vrienden of familie, waaraan iedereen kan bijdragen al naar gelang draagkracht. Noch voor een vrijgezellenweekend, noch voor een huwelijkscadeau hoeft u zich in de schulden te steken. Dat zou uw broer ook helemaal niet van u verlangen.

Artikelen in Broers en zussen, Bruiloft.

Gelabeld met , .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Elza schrijft

    U kunt ook discreet aan de ceremoniemeester laten weten dat het bedrag u te hoog is, omdat u nog studeert. Toen zich in mijn vriendinnengroepje laatst die situatie voordeed, heeft de ceremoniemeester – in overleg met de anderen – een groot deel van het bedrag uitgesmeerd over de rest, zodat er een betaalbare bijdrage voor de student overbleef. U kunt dit natuurlijk niet afdwingen en het ligt makkelijker wanneer alle gegadigden elkaar goed kennen (zoals bij mij het geval was), maar het is het proberen waard.Sommige HTML is toegestaan