Spring naar inhoud


Niet welkom bij schoondochter

Beste Beatrijs,

Mijn zoon en zijn vriendin (allebei student) hebben vijf jaar verkering en ze lijken voor elkaar in de wieg gelegd. Ze wonen ieder op hun eigen kamer. Ik geef zijn vriendin al vijf jaar een geldbedrag met haar verjaardag, ook al word ik nooit uitgenodigd. Vorig jaar heb ik laten weten het op prijs te stellen als ik haar persoonlijk mocht komen feliciteren. Dit jaar deed ik dit ook, zonder resultaat. Ik weet dat ik me dit niet persoonlijk moet aantrekken, maar ik voel me gefrustreerd en onwelkom. Ze heeft gezegd (via mijn zoon) dat ze geen ruimte heeft voor schoonfamilie, omdat ze het al lastig genoeg vindt om haar eigen familie te ontvangen. Ik voel me hier niet prettig bij. Ben ik te ongeduldig of zie ik iets over het hoofd?

Onwelkome schoonmoeder

Beste Onwelkome schoonmoeder,

Zolang een volwassen kind niet samenwoont met zijn/haar geliefde is er geen noodzaak om het schoonkind cadeautjes te geven met zijn of haar verjaardag. U had al die jaren uw toekomstige schoondochter helemaal geen verjaardagscadeautje hoeven te geven! Men geeft cadeautjes aan vrienden, bekenden en schoonfamilie, als men is uitgenodigd voor de viering van een verjaardag en anders niet. Het inzetten van cadeautjes als hefboom om ergens binnen te komen (om het maar even cru te stellen) valt eveneens af te raden. Een cadeautje volgt op een uitnodiging en niet andersom.

Uw schoondochter is er op dit moment nog niet aan toe om u voor haar verjaardag uit te nodigen. Dat is ook niet zo vreemd – zij en uw zoon voeren nog geen gemeenschappelijke huishouding. Zij beschouwt u nog niet als deel van haar familie. Dat zal allemaal best in orde komen, wanneer uw zoon en zijn vriendin hun relatie bestendigen. Zolang dat nog niet het geval is, raad ik u aan geduld te oefenen en de geldkraan dicht te draaien.

Artikelen in Cadeaus, Schoonfamilie, Verjaardag.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan