Spring naar inhoud


Ouders op vrijgezellenfeest

Beste Beatrijs,

Onze zoon trouwt binnenkort en nu is bij ons de vraag gerezen of ouders ook het vrijgezellenfeest mogen bijwonen. Ik, als moeder, vind dat dat niet hoort, maar mijn man vindt van wel. Zijn hier regels voor?

Mogen wij mee?

Beste Mogen wij mee?

Een vrijgezellenfeest staat doorgaans in het teken van sloten alcohol, strippers, paaldanseressen of andere dames van lichte zeden. Ik denk niet dat uw zoon het een prettig vooruitzicht vindt dat zijn ouders getuige zijn van deze pikanterieën of, erger nog, eraan meedoen.

Artikelen in Bruiloft, Ouders en volwassen kinderen.

Gelabeld met .


4 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. Kitty schrijft

  Mijn ervaring is dat niet voor elke aanstaande bruidegom dit soort vrijgezellenfeesten wordt georganiseerd. Ook een ” gewoon ” avondje uit met darts/bowlen e.d. wordt wel door vrienden voor een bruidegom georganiseerd. En daar past een ouder/schoonouder heel goed bij. Het is natuurlijk wel zo dat men er voor dient te worden uitgenodigd.

  Dus men kan altijd even informeren wat voor soort feestje dit wordt; als de verhoudingen zodanig liggen dat vader best bij de vrienden past, dan is daar toch geen enkel probleem?

 2. wxndy schrijft

  Mijn moeder was bij mijn vrijgezellenfeestje en ik had haar niet willen missen. De vader van mijn man was niet bij zijn feestje. Het ligt dus volgens mij ook aan de ouders zelf en hun opvattingen. Ik beschouw mijn moeder namelijk, naast een fantastische moeder, ook als vriendin. En het ligt, zoals Kitty ook al zegt, aan de invulling van het feestje.

 3. lousaa schrijft

  Ik zou mij als vader, of moeder, in elk geval gelukkig prijzen als ik niet naar een vrijgezellenfeest zou hoeven. Het zijn doorgaans prijzige dagen, waarop je je met veel mensen die vaak je vrienden niet zijn moet vermaken met activiteiten die normaliter je liefhebberij niet zijn.

  De vrijgezellenfeesten waar ik ben geweest waren zonder uitzondering afmattend. Ook zonder strippers en sloten alcohol. Ik heb me dan ook voorgenomen om een volgende keer vriendelijk te bedanken.

 4. Cor Horzelenberg schrijft

  Naar mijn mening is een vrijgezellenfeest ter ere van het “afscheid” nemen van het vrijgezellen bestaan van zowel de bruid als de bruidegom. De rol van de ouders is bij een huwelijk dat zij hun dochter dan wel hun zoon “weggeven” aan degene die haar of hem “aanneemt” met een ferm ja. Ouders horen zeker niet bij het “vrijgezellen bestaan” van hun kinderen en dus ook zeker niet op het feest.Sommige HTML is toegestaan