Spring naar inhoud


Niet gevraagd voor vrijgezellenfeest

Beste Beatrijs,

Mijn broer gaat volgende maand trouwen. Zowel hij als zijn aanstaande echtgenote krijgen een vrijgezellenfeest. Ik ben uitgenodigd voor het vrijgezellenfeest van de vriendin, overigens wel als laatste en terloops, maar mijn man is niet uitgenodigd voor het vrijgezellenfeest van mijn broer. Mijn man en ik zijn 16 jaar samen en hij kent mijn broer ook al die jaren. Het zijn geen vrienden, maar zwagers die bij familiegelegenheden gezellig met elkaar omgaan. Is het niet vreemd dat hij niet gevraagd is voor het vrijgezellenfeest?

Niet uitgenodigd

Beste Niet uitgenodigd,

Vrijgezellenfeesten: vaak stompzinnig grenzend aan ordinair, doorgaans met een duur prijskaartje eraan voor uitverkorenen en altijd overbodig. Er ís al een feest, namelijk het huwelijksfeest, waarom dan nog een feest met dezelfde aanleiding? Laat uw man blij zijn dat hij niet hoeft op te draven om beschonken te worden te midden van de hengsten en dat hij geen extra geld hoeft te besteden naast het geld dat hij toch al kwijt is aan een cadeaubijdrage voor het huwelijk. Zelf kunt u trouwens ook prima thuis blijven, aangezien u pas op het nippertje als laatste bent uitgenodigd. Ze zullen het vast niet erg vinden als u ontbreekt. U mist er niets aan en u ziet iedereen toch wel op het eigenlijke huwelijksfeest. Niemand kan verplicht worden om acte de présence te geven bij een wezenloze gelegenheid.

Artikelen in Bruiloft.

Gelabeld met .


3 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. Marie schrijft

  Nou Beatrijs, wat negatief! Ik heb een paar vrijgezellenfeesten meegemaakt (waaronder die van mezelf), en het heeft toch zeker toegevoegde waarde!
  Het is voor de dames en heren vaak een gelegenheid om alvast wat mensen te leren kennen die ook op de bruiloft zijn, in een informele en gezellige setting. Het is gewoon een gezellig dagje uit met de meiden of heren, en een mooi excuus om iets te doen wat je wel leuk lijkt, maar eigenlijk nooit zo snel zou doen (cocktails mixen, escape room, lasergamen, karten, noem het maar op).
  Een goede organisator zorgt van te voren dat de kosten duidelijk zijn, en bij het stappen achteraf kan je altijd afhaken wanneer het je te gortig wordt. Ik heb er altijd veel plezier aan beleefd.

 2. Peer Doevendans schrijft

  Ik ben het eens met Beatrijs wat betreft veel vrijgezellenfeesten: wees blij dat je niet uitgenodigd bent. Maar … daar gaat deze noodkreet niet over. Het is altijd vervelend om niet uitgenodigd te worden, als je vindt er meer bij te horen dan sommige genodigden. Het is een vorm van uitsluiten en daar voelen veel mensen zich niet lekker bij. Of het nou terecht is of niet – of het om iets leuks gaat of om een stompzinnig feest – dat maakt allemaal niet uit. Beatrijs? Is er geen betere manier je uit deze onzekerheid te denken, dan af te geven op de besloten activiteit zelf? Ik denk dat veel mensen daar behoefte aan hebben.

 3. Beatrijs Ritsema schrijft

  Er staan al tientallen voorbeelden van uitgesloten of ergens niet voor uitgenodigd worden op mijn website. Deze keer had ik zin in een afrekening met het wezenloze fenomeen ‘vrijgezellenfeesten’. Wie weet kregen vraagstellers een onverwacht hart onder de riem bij de gedachte dat ze uitgesloten zijn voor iets totaal onbelangrijks.Sommige HTML is toegestaan