Spring naar inhoud


Wie betaalt de bloemen?

Beste Beatrijs,

De tweede man (84) van mijn moeder is overleden. De uitvaart was een week geleden. Nu sturen zijn volwassen kinderen (van rond de vijftig) mijn moeder een tikkie (!) voor de kosten van de rouwstukken die zij zelf namens hun gezin besteld hebben. Weliswaar hebben we allemaal bij dezelfde bloemist besteld, maar er was door de uitvaartleider van tevoren gezegd dat de polis geen bloemen dekt. Ik betaal de bloemen die ik namens mij en mijn dochter heb besteld ook gewoon zelf. Net als mijn zus. Het is toch een beetje raar dat mijn moeder dit nu moet betalen?

Bloemstukken declareren

Beste Bloemstukken declareren,

Bloemen geven bij een uitvaart is altijd een vrijwillig gebaar. Als iemand er niet voor voelt, dan hoeft het niet. Wie wel op die manier concreet iets wil bijdragen aan een uitvaart, geeft opdracht aan een bloemist om iets moois samen te stellen en betaalt daar de kosten van. Het is geen manier van doen om de rekening naar de echtgenote van de overledene te sturen. Uw moeder hoeft natuurlijk niet te betalen. Ze kan een berichtje terug sturen naar zijn kinderen (beter nog: een van hen opbellen) en meedelen dat hun bloemen voor hun eigen rekening zijn.

Artikelen in Dood en begrafenis.

Gelabeld met , .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Martijn Vromans schrijft

    Dit is het gierigste waarvan ik ooit heb gehoord

  2. Johan schrijft

    Ik word hier helemaal naar van. Onlangs is mijn vader overleden. Wij hebben als volwassen kinderen sámen betaald voor een prachtig bloemstuk. De aanhang en de kleinkinderen deden individueel iets. En uiteraard allemaal op eigen kosten. Mijn moeder betaalde gewoon voor het bloemstuk dat uit haar naam op de kist stond.
    Wat een ákelige schrieperige kinderen had die tweede man van uw moeder!Sommige HTML is toegestaan