Spring naar inhoud


Vervelende vriendin

Beste Beatrijs,

Ik (man, 28) woon bijna twee jaar samen met mijn vriendin. Het geval wil dat zij een vriendin heeft die regelmatig langskomt. Op zichzelf een beste meid maar ze heeft een ongelooflijk grote mond en zoekt altijd de confrontatie. Als mevrouw iets niet bevalt, dan krijg je het voor je kiezen. Mijn partner is in mijn ogen veel te lief door niet tegen haar in te gaan, wat ik dus wel doe. Het liep laatst zo hoog op, nota bene tijdens mijn vriendins verjaardag, dat ik mijn bekomst van haar heb. Hoe moet ik hiermee omgaan? Mijn relatie is verder heel goed en ik wil haar niet verbieden om met die vriendin om te gaan als zij dat zelf nog wel wil.

Belaagd in eigen huis

Beste Belaagd in eigen huis,

Praat er gewoon over met uw vriendin! U kunt toch wel tegen haar zeggen dat u niet zo dol bent op deze ruziezoekster? Misschien krijgt uw vriendin langzamerhand ook genoeg van deze vriendschap en kan ze een beetje dimmen met de contacten. Stel anders voor dat uw vriendin wat vaker buitenshuis afspreekt met haar. Of ga zelf de deur uit en spreek met een vriend af, wanneer de helleveeg weer eens op de agenda staat. Of neem de wijk naar tv- of computerscherm en zet een koptelefoon op, als zij bij u over de vloer is. U hoeft niet mee te doen aan het gesprek tussen de twee vriendinnen.

Artikelen in Visite, Vrienden en kennissen.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Chayenne schrijft

    Beste Belaagd in eigen huis,

    Vraag uw partner eens hoe zij de sfeer ervaart als de ‘helleveeg’ op bezoek is. Tegen u durft ze zich toch wel te uiten?
    Maak haar duidelijk dat u zich in uw eigen huis niet op uw kop laat zitten en ook niet de wijk naar boven zult nemen. Het gaat hier niet om een vriendin met wie het gewoon wat minder klikt.
    Het gaat hier om iemand die in ook úw huis te gast is en zich als een ruziezoekende bitch misdraagt. Daar hoeft u echt geen genoegen mee te nemen. Natuurlijk kunt u haar niet verbieden om met de gezelligerd om te gaan, zo werkt dat niet met volwassenen onder elkaar. Maar wellicht komt uw partner zelf met het idee om voortaan met betreffende vriendin elders af te spreken of op momenten dat u er niet bent.Sommige HTML is toegestaan