Spring naar inhoud


Een ongewenste vriendin

Beste Beatrijs,

Wij nodigen met ons gezin altijd een vriend uit met Kerst om te komen gourmetten. Maar dit jaar heeft hij een vriendin gekregen en we hebben het niet zo op haar. We zijn bang dat hij haar meebrengt, als we hem uitnodigen en dat willen we liever niet. Toch willen we de traditie van het gourmetten met onze vriend doorzetten. Heeft u tips?

Zonder haar

Beste Zonder haar,

Als uw vriend een vaste relatie heeft, kunt u hem niet zonder zijn geliefde uitnodigen voor Kerstmis. Voor een gewoon etentje (geen kerstdiner, niet gourmetten) kan dat trouwens ook niet. Als u uw vriend erbij wil hebben met Kerstmis, zit u vast aan zijn vriendin. U kunt haar alleen buiten houden door hem niet uit te nodigen.

Artikelen in Feestdagen, Visite, Vrienden en kennissen.

Gelabeld met .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. Maria schrijft

  Overzichtelijk advies, want het is van tweeën een!
  Mijn visie is om enige moeite te doen, verdieping in de vraag waarom de vriend met deze vrouw bevriend is. Zal zij toch ook positieve kenmerken hebben, die hij wel degelijk ziet.
  Juist door haar ook onbeschroomd uit te nodigen, leert u haar ook beter kennen.
  Werk aan de winkel dus voor u, want begrijpen is wijzer dan veroordelen.

 2. Willem schrijft

  Dit verhaal nog eens lezend: de vraagstellers zouden zich ook eens kunnen afvragen wat nou precies maakt dat ze het niet op die vriendin hebben. En vervolgens zich afvragen in hoeverre die relatie door contact beïnvloedt kan worden. Ik bescherm mijn vrienden etc graag tegen verkeerde (toxische) relaties. Maar allereerst zou nog kunnen blijken dat die nieuwe vriendin een prima dame is. Geef haar eerst eens een kans in normaal contact zou ik zeggen uit respect voor de vriend en de dame zelfSommige HTML is toegestaan