Spring naar inhoud


Een kennismaking met Kerstmis

Beste Beatrijs,

Sinds twee maanden heb ik een nieuwe vriend. Ik zou hem er graag bij willen hebben tijdens het kerstdiner bij mij thuis. Mijn moeder en mijn zus komen dan bij mij eten. Mijn moeder vindt Kerstmis geen geschikte dag voor een eerste ontmoeting. Toch maar even wat eerder afspreken?

Wanneer kennismaken?

Beste Wanneer kennismaken,

Er is niets tegen een eerste ontmoeting met Kerstmis. Het is nergens voor nodig om eerder een aparte kennismakingsbijeenkomst met uw moeder, uw zus en uw nieuwe vriend te organiseren. Wat zou het nut daarvan kunnen zijn? Dat ze uw vriend kunnen keuren en vervolgens, mocht hij niet bevallen, zeggen dat ze hem niet willen zien met Kerstmis? Dat zou nergens op slaan. Een kerstdiner is gewoon een etentje, alleen toevallig met Kerstmis. Het vindt plaats bij u thuis, dus u mag uitnodigen wie u wil en het is een uitstekende gelegenheid om een nieuwe geliefde te introduceren.

Artikelen in Feestdagen.

Gelabeld met .


4 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. senta schrijft

  Bijzonder, want daar kijk ik anders tegenaan. Een relatie van 2 maanden is nog niet een echte relatie. Te snel voor het kerstdiner. Helaas drukken buitenstaanders toch een stevige stempel op zo’n kerst & veranderd het karakter van het kerstdiner daarmee ook. Minder intiem samenzijn & oppervlakkiger. Ik kijk zelf met gemengde gevoelens terug op al die passanten aan de kerstdis…

 2. Sandra schrijft

  Daar zijn helemaal geen regels voor. Gelukkig. Wij zijn na een week daten ook naar zijn ouders gegaan om mezelf even voor te stellen. Wij wisten ook niet hoe serieus het zou kunnen gaan worden maar dat hoeft toch helemaal niet? Je kunt toch gewoon bij elkaar op bezoek??

 3. Emma schrijft

  Ik vind het ook geen probleem. Moet deze mevrouw de nieuwe vriend dan maar uit haar eigen huis weren met Kerst omdat het te snel zou zijn? Ze neemt hem niet mee naar een diner in de schoot der ouderlijke familie, moeder en zus komen bij haar. In je eigen huis bepaal je zelf wie je uitnodigt.

 4. Hendrikje schrijft

  Dacht dat er juist met kerstmis plaats is voor de ‘vreemdeling’ aan tafel. Heeft de commercie de oorspronkelijke kerstgedachte nu helemaal verdrongen?Sommige HTML is toegestaan