Spring naar inhoud


Stress met Kerstmis

Beste Beatrijs,

De laatste jaren zijn onze ouders te oud om het kerstfeest van de familie te verzorgen en dus doen wij, de drie kinderen, het. We zijn twee keer bij mijn broer geweest en twee keer bij mij thuis. Voor de komende Kerst hebben mijn zus en haar man de familie uitgenodigd. Nu kreeg ik een mail van haar, waarin ze vraagt of wij zelf het eten mee willen nemen omdat haar financiële situatie is verslechterd. Onze financiële situatie is ook verslechterd, en ik vind geldgebrek geen excuus. Zij kan ook een eenvoudige soepmaaltijd maken. Het gaat immers niet om de luxe van het eten. Mijn man en ik hadden al eerder beloofd om mijn ouders op te halen en weer thuis te brengen. Die omweg brengt met zich mee dat we die dag vijf uur in de auto zullen doorbengen. Ik vind de verdeling van de lasten niet evenredig. Kan ik mijn zus hier op aanspreken?

De lasten van Kerstmis

Beste De lasten van Kerstmis,

Deze opzet vereist een bespottelijk zware investering van uw kant. Dit moet anders, want zo slaat het nergens op. Bel uw zus op en zeg tegen haar dat u moeite hebt met het huidige plan, omdat nu alles op uw schouders neerkomt. Begin met te zeggen dat ze geen dure, ingewikkelde kerstmaaltijd hoeft te serveren. Voor weinig geld, met liefde bereid, kun je ook iets smakelijks op tafel zetten. Doe uw zus vervolgens twee voorstellen waaruit ze kan kiezen: in het ene geval haalt u uw ouders op en u besteedt vijf uur in de auto, maar dan gaat u niet ook nog eens van tevoren een kerstdiner bereiden. In het andere geval gaat u wel het eten kopen en koken voor de hele familie, maar u doet dat in uw eigen huis, en dan kan uw zus (of broer) uw ouders brengen en halen.

Artikelen in Feestdagen.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan