Spring naar inhoud


Ex van vriendin uitnodigen?

Beste Beatrijs,

De ex van mijn lieve vriendin die haar destijds liet vallen voor een andere vrouw kwam weer dicht in de buurt wonen, nadat hij met die ander strandde. Mijn vriendin en haar ex e-mailen en maken inmiddels af en toe weer afspraken. Welke houding past hierbij het best, hem gewoon uitnodigen?

Wantrouwig

Beste Wantrouwig,

Ja, dat uitnodigen lijkt me een prima plan. Dan weet u wat voor vlees u in de kuip hebt. Zo’n ex die ineens weer opdoemt aan de sociale horizon van uw vriendin, is niet zo prettig voor u, dat kan ik me levendig voorstellen. Een manier om hem onschadelijk te maken is om hem binnen te halen, een keertje uitnodigen voor het eten of een drankje. Dan kunt u het allemaal met eigen ogen aanschouwen en dan ziet u ook hoe uw vriendin zich met hem verstaat. Misschien valt het allemaal reuze mee. Is het iemand van wie u bij nader inzien geen gevaar hebt te duchten. U kunt in ieder geval na de ontmoeting uw indrukken van hem uitwisselen met uw vriendin, en misschien vertelt ze nog iets meer over het verleden en wat hij nu in de actualiteit nog voor haar betekent. Het kan heel goed een persoon zijn met wie uw vriendin emotioneel afgerekend heeft, dat wil zeggen: het is voorbij, ze zal nooit meer naar hem terugkeren, maar hij vertegenwoordigt een deel van haar verleden dat belangrijk voor haar was en hij heeft bepaalde eigenschappen, waardoor ze toch nog steeds op hem gesteld is – als vriend, zonder seksueel/emotionele implicaties. Dat kan, en dan hobbelt hij gevaarloos mee in haar sociale panorama, en dan is het een vriendschap waar u verder buiten kunt blijven.

Maar misschien speelt er wel degelijk iets mee wat bedreigend is voor uw relatie met uw vriendin. Dat ziet u vanzelf wel, als u hem een keer uitnodigt. U krijgt een duidelijke indicatie dat er iets niet in de haak is, wanneer uw vriendin of deze ex het voorstel tot een gedrieëlijk samenzijn afwijst omdat hem of haar of hun allebei dat ‘niet zo leuk’ lijkt. Op dat moment weet u dat er iets mis is. Nodig hem dus zeker uit!

Artikelen in Exen, Liefde en relaties.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan