Spring naar inhoud


Onaardige familieleden niet uitnodigen?

Beste Beatrijs,

Binnenkort vieren mijn man en ik ons 25-jarig huwelijksfeest. Wat te doen met onsympathieke en vervelende familieleden? Mijn familie telt een aantal querulanterige tiepjes, die ik maar liever niet uitnodig. Zo ook een clubje ongeïnteresseerde lieden, die nooit van zich laten horen bij tegenslag, maar wel graag van de partij zijn als er iets te vieren valt. Ik vind: het is mijn feestje en ik nodig uit, wie ik wil! Mijn echtgenoot denkt daar ook zo over en wil zich niet conformeren aan wat anderen vinden of rekening houden met lange tenen. Hoe kan ik dat elegant oplossen?

Alleen aardige mensen

Beste Alleen aardige,

U kunt niet op een elegante manier mensen passeren, laat dat duidelijk zijn. Er zijn maar twee mogelijkheden: of u vraagt ze wel, of u vraagt ze niet. Van beide opties is de betekenis glashelder. De ene boodschap is: je hoort erbij. De andere boodschap: je hoort er niet bij. U mag natuurlijk uitnodigen wie u wilt, en als u echt gebrouilleerd bent met mensen, dan komen ze niet in aanmerking. Maar als u wel on speaking terms bent, raad ik u toch terughoudendheid in het niet-uitnodigen aan. Als de hele familie mag komen en één broer en een andere (schoon)zus niet, dan is die brouille alsnog geboren. Daar moet u echt mee uitkijken. Weet wat u doet en houd er rekening mee dat ze zich beledigd zullen voelen. U kunt het ook luchtig opvatten: het is een groot feest, er lopen ook een paar mensen rond met wie u ‘niet zo veel hebt’. Maar hoeveel last hebt u nu echt van hen? Weeg het zorgvuldig tegen elkaar af: de aanwezigheid van enkele irritante familieleden die een smet op uw gezellige feestje vormen tegenover een heerlijk onder-ons-feestje met als nasleep mogelijk een jarenlange familievete.

Artikelen in Familie, Huwelijk en scheiding, Huwelijksjubileum.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan