Spring naar inhoud


Chauffeur ook uitnodigen?

Beste Beatrijs,

Binnenkort geef ik op een locatie buitenshuis een feest voor mijn 60ste verjaardag. Daarvoor heb ik ook twee bevriende buurvrouwen uitgenodigd. Zij hebben geen eigen vervoer en zouden met de bus komen. Toen zij terloops aan een andere buurman vertelden over dat feest, bood deze aan om hen met de auto te brengen. Hij vond het logisch om dan zelf ook op het feest te blijven, zodat zij gedrieën later ook weer terug naar huis konden gaan. Ik vind dit eigenlijk behoorlijk onbeschoft. Ik ken die buurman wel, maar heb verder helemaal geen contact met hem. De buurvrouwen willen op eigen gelegenheid komen, maar die buurman blijft aandringen vanwege het gemak van zijn vervoer. Moet ik actie ondernemen en zo ja, wat dan?

De buurman wil ook komen

Beste De buurman wil ook komen,

Mensen horen natuurlijk niet zichzelf voor een feestje uit te nodigen. Aan de andere kant is het ook weer niet zo erg, als dat eens gebeurt. Als u niet speciaal een hekel aan de buurman hebt, kunt u overwegen om hem welkom te heten onder het motto hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Ongetwijfeld zullen de twee buurvrouwen die u wel hebt uitgenodigd dit handig vinden, want dan hoeven ze niet met de bus. Het is overigens heel goed mogelijk dat die twee buurvrouwen dit plan zelf bekokstoofd hebben (of althans de buurman in die richting hebben aangemoedigd) omdat het hun goed zou uitkomen als de buurman voor chauffeur speelt. De vraag van de buurman ‘Mag ik ook komen?’ is dan in werkelijkheid afkomstig van de twee buurvrouwen en luidt: ‘Mag híj ook komen?’ Vanuit de goedheid van uw hart kunt u overwegen om hem in de rol van begeleider welkom te heten, waardoor u het voor uw twee buurvrouwen makkelijker maakt om te komen. Maar goed, het is uw feestje, u nodigt uit wie u wil, en hoe de gasten hun vervoer regelen is niet in de eerste plaats uw probleem.

Als u niet ingaat op de suggestie van de twee buurvrouwen en de buurman niet uitnodigt, zal hij niet komen en of hij wel of niet voor chauffeur speelt is uw zaak niet. U kunt hem buiten houden door geen actie te ondernemen.

Artikelen in Buren, Verjaardag.

Gelabeld met , .


3 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. Nina schrijft

  ‘U kunt hem buiten houden door geen actie te ondernemen.’ Ik denk niet dat dat in geval zo werkt. Die buurman komt gewoon, samen met de buurvrouwen, de feestzaal inlopen, geeft een hand en gaat zitten en besteld koffie. Tenminste als er niets wordt gedaan…..
  Ik persoonlijk denk dat de buurvrouwen aan zet zijn. Zij moeten tegen de buurman zeggen: aardig dat je ons wilt brengen maar dat jij ook gelijk op het feest wilt blijven is geen goed idee, want jij bent niet uitgenodigd en we willen de buurvrouw geen extra gast bezorgen waar ze geen rekening mee gehouden heeft, dus we gaan met de bus (of niet als ze niet met de bus willen).
  Niets is zo ergerlijk om op deze manier gasten opgedrongen te krijgen. Ik heb het zelf aan de hand gehad met een verjaardag van mijn vader. Ik had, vanwege de grote familie, alleen zijn broers en zussen met partner uitgenodigd. Krijg ik een mail van een neef: “mijn ouders komen en ik en mijn vriendin komen ook, want wij zijn hun chauffeur.” Ik heb geslikt, tot 100 geteld en met een stralende glimlach teruggemaild dat zij uiteráárd van harte welkom waren. Maar de toon was bij mij gezet…..
  Zelf heb ik mijzelf nooit uitgenodigd voor feestjes van mijn vaders familie. Ik heb altijd laten weten: jullie broer komt niet, want hij kan dat stuk niet meer alleen reizen. Degenen die gevoel hadden begrepen de boodschap en verlengden de uitnodiging tot mij zodat ik mijn vader kon begeleidden en dus genodigd als extra gast op het feest rondliep.

 2. anne schrijft

  Ieder kijkt hier weer anders tegen aan. Op de verjaardag van mijn bejaarde moeder nodigt ze meerdere mensen uit die zonder chauffeur niet kunnen komen. Dat weten we van te voren. We houden er dan ook rekening mee dat we extra gasten (in de vorm van de verschillende chauffeurs) kunnen verwachten. We hebben liever dat de genodigden komen mét chauffeur dan dat ze verstek moeten laten gaan vanwege vervoersproblemen.

 3. Zaantje schrijft

  Ik begrijp dat je geen extra mensen wilt, vooral vanwege de kosten en ook omdat je ze niet zelf uitgenodigd/uitgekozen hebt. Maar als een feestje zo groots wordt gevierd dat er een zaaltje wordt gehuurd, snap ik niet wat een paar extra mensen uitmaakt.Sommige HTML is toegestaan