Spring naar inhoud


Praten over baby’s

Beste Beatrijs,

Ik ben een jonge vrouw die bewust niet voor kinderen kiest. Op mijn werk zijn er veel vrouwelijke collega’s die in de pauze in de kantine alleen maar over hun baby’s, hun pijntjes, luiers, borstvoeding en aanverwante kinderzaken kunnen praten. Het lijkt wel alsof jonge moeders totaal niet door hebben dat andere mensen dit soort gesprekken saai en oninteressant vinden. Hoe kan ik hen op een vriendelijke manier duidelijk maken dat ik geen zin heb om dat geleuter steeds aan te moeten horen?

Genoeg van babypraat

Beste Genoeg van babypraat,

Mensen mogen praten waarover ze willen. Als iedereen een gemeenschappelijke belangstelling heeft (of het nu opera, beurskoersen of baby’s betreft), dan is er geen manier waarop u hen van dat onderwerp af kunt houden. Maar waarom zou u? Als het gesprek u niet bevalt, kunt u altijd weggaan en elders gaan zitten. Beter nog is om van tevoren uw tafelgenoten uit te zoeken. Zijn er geen mannen op uw werk? Ga bij hen aan tafel zitten! Mogelijk krijgt u dan voetbalanalyses over u heen. Zo blijft het tobben. Gelukkig is er leven buiten het kantoor.

Artikelen in Collega's.

Gelabeld met .


3 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. margreet T. schrijft

    Ik heb op mijn werk hetzelfde probleem gehad en er werd niet alleen in de kantine over babys gepraat, maar ook wel tijdens het werk. Ik heb toen een deal met ze gesloten. Ik had in die tijd heel veel problemen met mijn gebit en luchtte daar graag mijn hart over. We spraken af: 1 babyverhaal per dag tegen 1 tandenverhaal per dag. Dat heeft waarachtig een tijdje gewerkt!

  2. Alette schrijft

    Ik vind het eigenlijk gezeur. Ik ben ongewild kinderloos maar heb er nooit een punt van gemaakt. Het is nu eenmaal zo dat je in de minderheid bent en daar moet je je in schikken. Pas als het persoonlijk en/of kwetsend wordt dan mag je terecht klagen.

  3. Johannes schrijft

    Heel herkenbaaar. Ik doe al jaren uitzendwerk en heb wel gemerkt dat het enorm verschilt per werksfeer. Hoe ambitielozer de mensen, hoe meer van dit soort praat. Welk onderwerp je ook aansnijdt: er zijn mensen (vrouwen) die alles terug weten te voeren op hun eigen kroost. Er is maar één remedie: wegwezen, want dit gaat nog jaaaaaren door!Sommige HTML is toegestaan