Spring naar inhoud


Tweede keer wit

Beste Beatrijs,

Ik ben een gescheiden vrouw van 41 jaar en heb sinds een halfjaar een nieuwe vriend. Af en toe praten we heel voorzichtig over trouwen. Ik weet dat hij mij op die dag graag in een witte trouwjurk zou zien. Zelf vind ik dat toch vreemd als je voor de tweede keer gaat trouwen. Ik heb mijn trouwjurk van mijn eerste huwelijk nog en hij vindt het niet bezwaarlijk als ik die aantrek. Ik denk dat dat mij te ver gaat. Graag uw (kleding)advies voor als je voor de tweede keer gaat trouwen. Kan dat ook nog in het wit of is dat niet gepast?

Tweede keer wit

Beste Tweede keer wit,

Een tweede huwelijk wordt in het algemeen minder spetterend gevierd dan een eerste. Een vrouw die voor de tweede keer trouwt draagt meestal geen klassieke witte bruidsjurk met alles erop en eraan. Verboden is het niet, maar zo’n witte jurk staat van oudsher symbool voor de prille jonge vrouw die een nieuwe fase van haar leven ingaat met echtgenoot en misschien kinderen, en dat is in uw geval niet aan de orde. Het voor de tweede keer dragen van de bruidsjurk die u nog in de kast hebt hangen zou ik sterk afraden. Die jurk is verbonden met uw eerste man en uw eerste huwelijk, en het is niet smaakvol om die weer te gebruiken. Niet tegenover uw ex, maar ook niet tegenover uw aanstaande, ook al zegt die dat hij geen bezwaar heeft. Een nieuwe man verdient ook een nieuwe jurk.

Ik raad u aan om een outfit te kiezen die u zelf mooi en passend vindt. Als u een drempel ervaart voor de klassieke lange, witte bruidsjurk met sluier en sleep, moet u het niet doen. Een korte, witte jurk is al een stuk minder beladen, maar u kunt ook gerust iets kleurigs dragen.

Artikelen in Bruiloft.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan