Spring naar inhoud


Aanpak tweede huwelijk

Beste Beatrijs,

Ik heb kortgeleden mijn vriendin ten huwelijk gevraagd en zij heeft volmondig ja gezegd. We zijn al twee jaar erg gelukkig en we zien er naar uit om de rest van ons leven samen door te brengen. Er is wel een dilemma. Mijn verloofde wil graag een grote bruiloft met veel gasten en een feest. Voor mij is het mijn tweede huwelijk en ik zie het eigenlijk niet zo zitten om het heel groots te vieren. Grote feesten liggen niet zo in mijn aard en de kosten zijn ook aanzienlijk. Anderzijds wil ik mijn verloofde ook niet teleurstellen. Wat is een goede aanpak?

Een tweede huwelijk

Beste Een tweede huwelijk,

Overleg met uw vriendin en zoek een compromis, waar u beiden tevreden mee kan zijn. Voor haar is het de eerste keer dat ze gaat trouwen, dus het is wel te begrijpen dat ze hier een uitroepteken bij wil plaatsen. Voor u hoeft het niet zo, want u hebt het allemaal al een keer meegemaakt. Voor u beiden geldt in ieder geval dat dit hopelijk uw laatste huwelijkssluiting is en daarmee toch een bijzondere gelegenheid. Ik zou zeggen: stuur aan op een informeel feest. Geen gedoe met extravagante bruidsjurken, overdreven decoraties of koetsen. Geen avondkleding, geen aparte programmaonderdelen voor verschillende soorten gasten, maar gewoon een vrolijk feest, waar iedereen die iets betekent in uw leven welkom is. Bied een lopend buffet aan met lekker, niet al te prijzig eten. Muziekje erbij, drankje erbij en alles wijst zich vanzelf. U kunt beter bezuinigen op uiterlijk vertoon dan op het aantal gasten.

Artikelen in Bruiloft.


3 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Marianne schrijft

    U ziet het niet zo zitten om het groots te vieren want dat ligt niet zo in uw aard. Maar als ik u advies mag geven dan zou ik die ene dag inschikken en haar wens volgen. Wat is tenslotte één dag in vergelijking met een huwelijk voor de rest van uw leven? Laat haar die dag genieten.

  2. Richard schrijft

    Dat vind ik een goed advies, wel veel mensen maar minder dure randzaken. De mensen maken het feest en geven ook het gevoel van ‘groot feest’. Leuk bandje erbij met buffet en biertap en het wordt geheid een knalfeest!

  3. Linda schrijft

    Advies voor een goed begin van uw huwelijk: luister goed naar de wensen van uw aanstaande. Ze zal u heus niet dwingen tot een huwelijk boven budget. En vertel haar vooral nooit dat u advies aan een andere vrouw (Beatrijs) gevraagd heeft. Jullie moeten er samen uitkomen. Een hele mooie dag gewenst.Sommige HTML is toegestaan