Spring naar inhoud


Tweede huwelijk

Beste Beatrijs,

Een goede vriendin van mij, die ik al vijftien jaar ken, gaat voor de tweede keer trouwen. Mijn man en ik waren destijds bij haar huwelijk aanwezig. Onze kinderen zijn goede maatjes met hun kinderen. Wij beschouwen haar ex ook nog steeds als een goede vriend. De nieuwe man van mijn vriendin heb ik een paar keer keer ontmoet. Ik zie dat het stel erg gelukkig is en ik ben heel blij voor hen, maar heb verder een beetje afstand gehouden. Nu heeft deze vriendin mij gevraagd als lid van haar bruidspersoneel. Eigenlijk doe ik het liever niet, maar ik ben bang dat ik haar kwets als ik weiger.

Mag ik passen?

Beste Mag ik passen,

Een tweede huwelijk hoort gepaard te gaan met enige ingetogenheid. Uitbundige festiviteiten met ceremoniemeesters, speeches, liedjes en de hele mikmak zijn minder opportuun, omdat veel vrienden en kennissen het allemaal al eens eerder hebben meegemaakt en weinig enthousiasme zullen kunnen opbrengen voor de herhaling. Nog afgezien van het probleem van de dubbele loyaliteit, zoals in uw geval.

Vertel uw vriendin gewoon eerlijk dat u vijftien jaar lang haar gezinsleven hebt meegemaakt in de oude constellatie en dat u meer tijd nodig hebt om te wennen aan de nieuwe koers die zij is ingeslagen. Zeg haar dat u het trouwfeest natuurlijk zult bijwonen, maar dat uw herinneringen aan uw beider gemeenschappelijke verleden en uw gevoelens van sympathie voor haar ex het onmogelijk maken om haar verzoek te honoreren. Verpak uw afwijzing in spijt en excuses.

Artikelen in Bruiloft, Huwelijk en scheiding.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan