Spring naar inhoud


Tirannieke vader

Beste Beatrijs,

Nooit bemoei ik mij met mijn kinderen of de opvoeding van mijn kleinkinderen. Mijn motto is horen, zien en zwijgen. Mijn oudste zoon is gescheiden. Zijn kinderen zijn eens in de twee weken een weekend bij hem. Ze eten hier wel eens een hapje mee. Tijdens het eten onstaat er vooral bij mijn kleindochter nog al eens boosheid en huilpartijen. De kinderen moeten van mijn zoon heel afgepast eten, ze mogen van alles niet op hun brood en vooral geen vet. Mijn zoon eet zelf wel alles en in grote hoeveelheden. Hij vraagt ook niet of iemand anders misschien wat wil, hij eet gewoon alles alleen op. Dit heeft hij echt niet van mij geleerd. Terecht protesteren die kinderen, maar hij trekt zich er niets van aan. De sfeer aan tafel is dan niet prettig en ik voel mij er tussen zitten. Kan ik als moeder mijn zoon hierop aanspreken?

Zoon doet tiranniek

Beste Zoon doet tiranniek,

Ja zeker kunt u uw zoon hierop aanspreken! Het is zelfs erg belangrijk dat u dit doet. Spreek met hem privé (dus zonder de kleinkinderen erbij) en zeg hem dat u het fijn zou vinden als hij zich onthoudt van kritiek op het eetgedrag van zijn kinderen, wanneer het gezin bij u aan tafel zit. Vertel hem dat wat u serveert voor alle aanwezigen is bedoeld, of dat nou kaas, worst, soep, huzarensalade of hagelslag is. Dring er bij hem op aan dat hij zich niet bemoeit met wat de kinderen verkiezen te eten. Daarmee ondergraaft hij uw positie als oma en gastvrouw. Om maar te zwijgen van de hardvochtige manier waarop hij zijn kinderen voedsel ontzegt. Dit soort afknijpgedrag van een vader is behoorlijk buitenissig. Spreek uw verbazing hierover uit en vraag uw zoon wat hem drijft in dezen, omdat u oprecht niet begrijpt wat hem bezielt.

Artikelen in Eten en drinken, Grootouders en kleinkinderen, Ouders en volwassen kinderen.

Gelabeld met , .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. H. Alloi schrijft

    Ik vraag me af wat mevrouw Beatrijs had gezegd, wanneer de ouder in kwestie de moeder van de kinderen was geweest. Ik vind dat de autoriteit over kinderen in de eerste plaats bij de ouders liggen en dan pas bij de eventuele gastheer of gastvrouw.

  2. Beatrijs Ritsema schrijft

    Voor mij maakt het geen enkel verschil of de aanwezige ouder een vader of een moeder is. In beide gevallen is het raar en onprettig gedrag om je eigen kinderen zo af te knijpen.Sommige HTML is toegestaan