Spring naar inhoud


Tandarts is hork

Beste Beatrijs,

Sinds een jaar heb ik een nieuwe tandarts, een energieke jongeman die altijd twee patiënten tegelijk behandelt door steeds tussen de behandelkamers heen en weer te sprinten. Terwijl bij patiënt één de verdoving inwerkt, begint hij vast aan nummer twee. Intussen schreeuwt hij opdrachten naar zijn assistentes. In verloren ogenblikken telefoneert hij op hoge toon met leveranciers over defecte apparatuur, met zijn advocaat, zijn leasemaatschappij enzovoort. Laatst bleek ik tijdens een ingrijpende behandeling maar liefst vijf verdovingen nodig te hebben, zodat de geplande behandeltijd uitliep. Dit leidde tot luid gefoeter dat hem dit extra tijd en dus geld kostte. Alsof ik er wat aan kon doen! Ben ik lichtgeraakt als ik vind dat een tandarts slechts één patiënt tegelijk moet behandelen, zijn telefoongesprekken in zijn lunchpauze moet voeren en op een normale toon met zijn personeel moet converseren? Of moet ik maar accepteren dat ik, terwijl mijn tijd óók kostbaar is, steeds machteloos moet liggen wachten tot hij weer opduikt, telefoongesprekken moet aanhoren die mij niet aangaan, kortom voor hem niet meer ben dan een ‘bek vol tanden’ waaraan hij z’n brood verdient?

Mijn tandarts is een hork

Beste Mijn tandarts is,

Twee behandelkamers tegelijk in bedrijf hebben komt wel vaker voor de laatste tijd. Sommige orthodontisten hebben wel vijf stoelen naast elkaar, waarin ze even zovele kinderen-met-beugels tegelijk onder handen hebben. Bij een gewone tandarts lijkt de tijdwinst die dit moet opleveren maar betrekkelijk. Echt rustig voor de patiënt is zo’n systeem in ieder geval niet. Alle andere voorbeelden die u geeft vallen onder de categorie ‘onaangenaam gedrag, onprettig voor de patiënt’. Zijn omgangsvormen zijn dermate beneden peil dat voorzichtige correctiepogingen uwerzijds niets zullen uitrichten. Hij heeft dringend behoefte aan een intensieve blokcursus ‘Hoe gedraag ik mij in mijn praktijk?’ Die cursus kunt u niet geven. Maak uw mening kenbaar met uw voeten. Zoek een andere tandarts.

Artikelen in Zakelijke relaties.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan